Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik was meteen fan van het DIY-gegeven: zelf mengseltjes maken om je huid te verzorgen en dat met 100% natuurlijk producten die je gewoon in je keuken hebt staan.'

Flair Beauty testteam: DIY Facial Treatment Kit van Collistar Natura

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


DIY Facial Treatment Kit van Collistar Natura: 8,5/10


Prijs/kwaliteit

Het is geen budgetproduct, maar voor een kwaliteitsvol gezichtsmasker is € 36 een gemiddelde prijs. Bovendien voeg je telkens nog zélf iets toe, waardoor je langer doet met wat er in de tube zit én waardoor het masker een vervanger wordt voor zo’n 5 andere maskers. Voor dezelfde prijs krijg je er trouwens ook een glazen kommetje en spateltje bij om je mengsel in te bereiden.

Textuur/geur

De Transforming Essential Cream heeft een heerlijk zachte geur die subtiel aanwezig blijft nadat je het product hebt gebruikt. Instant wellnessgevoel!

Pluspunten

Ik was meteen fan van het DIY-gegeven. Zelf mengseltjes maken om je huid te verzorgen en dat met 100% natuurlijk producten die je gewoon in je keuken hebt staan, love it. De crème die je als basis gebruikt bestaat ook grotendeels uit natuurlijke boters, oliën en stevia. Na gebruik blijf ik maar aan m’n gezicht voelen, zo zacht!

Minpunten

Het enige wat ik kan bedenken is dat het afspoelen van het mengsel nogal moeizaam ging. Maar dat ligt natuurlijk eerder aan de honing die vasthecht aan de huid en is niet echt te wijten aan de crème.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ik denk dat ik dit als kerstcadeau koop voor mijn mama (nu alleen hopen dat ze dit nu nog niet leest).

Er zijn tal van mogelijke combinaties met het basismasker die elk een eigen werking hebben. Voedend, verhelderend, purifiërend,… Je gebruikt daarvoor ingrediënten zoals yoghurt, suiker, olijfolie en citroensap. Ik probeerde het revitaliserende masker dat bestaat uit een theelepel van de crème en een halve theelepel honing. Ik was bang dat het een kleverig goedje zou worden (eerdere ervaringen met DIY-honingmaskers waren niet geweldig), maar tot mijn verbazing vermengde het zich moeiteloos tot een glad mengsel. Ik bracht het rijkelijk aan en liet het zo’n tien minuten inwerken. Nadien waste ik alles af met lauw water, ondanks die laatste stap bleef mijn huid wel gehydrateerd en soepel achter. Ik sta nog steeds verstomd van hoe zacht het masker mijn huid deed voelen.

De Transformerende Essentiële Crème werkt voedend en beschermend, dus je kan hem ook gewoon als dagelijkse verzorging gebruiken. En dat is exact wat ik ga doen, ik ben nu al verslaafd aan z’n zachtheid.

Transforming Essential Cream DIY Kit – € 36 – Collistar Natura, bij Ici Paris XL.

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '