Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'In het kort: je haar is razendsnel droog zonder het te beschadigen.'

Flair Beauty testteam: Digital Sensor Haardroger van Babyliss

Chef lifestyle Judith (36) is beautyaddict sinds ze op haar veertiende al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Test élke mascara en foundation die de redactie bereikt, gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincare-producten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Digital Sensor Haardroger van Babyliss: 9/10


Prijs/kwaliteit

Ik zocht de prijs pas op nadat ik de haardroger al uitvoerig had getest. Ik moest even slikken bij het zien van 225 euro, maar tegelijk dacht ik ook: ah well, hij is het waard. Mijn vorige haardrogers kostten iets van een 50 euro, maar ze hadden dan ook maar een korte levensduur, werden loeiheet én droogden mijn haar supertraag. Ik vind het een correcte prijs voor deze kwaliteit.

Geur/textuur

Niet van toepassing, buiten dat er geen enkel verbrand luchtje te bespeuren was (trust me, dat kwam soms wél uit mijn vorige haardrogers).

Pluspunten

De razendsnelle droogtijd, de constante temperatuur, de hoge kracht waarmee het toestel blaast: dit is de Rolls-Royce onder haardrogers. Mijn kinderen (2 jongens van 4 en 8) haten het wanneer ik hun haar droog met de haardroger. Met deze is dat klusje véél sneller gepiept en zijn hun kopjes in een paar minuutjes droog.

Minpunten

De prijs kan een struikelblok zijn en de reden waarom niet iedereen metéén naar de winkel rent voor deze haardroger. Ik ben er me van bewust dat dit niet iets is dat je snel tussendoor aanschaft. Op je lijstje zetten voor kerst, delen met alle vrouwen in huis of op kot of een spaarplan opstellen zijn een paar opties om aan dit toptoestel te komen.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ik mag hopen dat dat niet nodig is. Babyliss ontwikkelt al 55 jaar haardrogers en zijn met deze niet aan hun proefstuk toe, dus ik heb er alle vertrouwen in. Bovendien krijg je 5 jaar garantie en belooft het toestel 10 keer langer mee te gaan dan een andere haardroger, wat goed is voor 10.000 uur föhnen.

Het toestel belooft de droogtijd van je haar met 32 % in te korten. Ik heb het niet uitgerekend (dat duurt vast een pak langer dan mijn haar drogen), maar merk inderdaad een heel groot verschil met mijn oude haardroger. Je leest het goed: ‘oude’. Ik heb hem na deze test de deur uit gedaan, deze nieuwe van Babyliss blijft. Het toestel blaast een heel sterke luchtstroom (maar liefst 130 kilometer per uur!) aan een constante temperatuur van 70 °C. De sensor detecteert welk opzetstuk je gebruikt en past zo de temperatuur aan om beschadiging te voorkomen. Er kwam luchtvaarttechnologie aan te pas (ik bespaar jullie de details) met als resultaat dat het debiet twee keer zo snel is. In het kort: je haar is razendsnel droog zonder het te beschadigen. De diffuser is super voor golvend haar en krullen: de lucht blaast dan automatisch zachter waardoor je volume behoudt en je je krullen niet opnieuw plat blaast. Ik gebruik wel nog een hittebeschermend product wanneer ik mijn haar droog met de haardroger, dat kan nooit kwaad.

Digital Sensor Haardroger, inclusief 3 opzetstukken en etui – € 225 – Babyliss, bij Vandeborre en Krëfel.

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '