Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Deze peel pads zijn ideaal als je een gevoelige huid hebt maar toch af en toe diep wil reinigen’

Flair Beauty Testteam: Deep Cleansing Pads van Doctor Babor

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Deep Cleansing Pads van Babor: 8,5/10


Prijs/kwaliteit

Je betaalt 25 euro voor een starterset, daarin zit een doosje met 20 pads. Nadien kan je een refill kopen met enkel de pads, voor 19 euro. Met de refill betaal je dus nog altijd bijna een euro per pad, wat niet goedkoop is. Maar je gebruikt de pads niet dagelijks, dus je komt er uiteindelijk wel even mee toe.

Textuur/geur

De pads zijn parfumvrij en dus geurloos, dat maakt dat ze ook geschikt zijn voor gevoelige en/of allergische huidjes. De pads zijn droog, je moet ze even onder de kraan houden voor je ze gebruikt.

Gebruik

De pads hebben een ‘flapje’ waar je je vingers in kan stoppen waardoor je er heel makkelijk je gelaat mee kan masseren. Je kan makkelijk wat meer druk zetten op zones die wat dieper gereinigd mogen worden, zoals bijvoorbeeld je neus of kin. Er is een grovere kant voor je gelaat en een zachtere kant waarmee je ook make-up op je ogen kan verwijderen.

Je gebruikt de cleansing pad nat en op een vochtig gelaat, waardoor hij lichtjes schuimt. Je masseert je gelaat gedurende een minuut en vervolgens spoel je alles goed af met lauw water.

Pluspunten

  • Het grootste pluspunt in mijn ogen: de pads zijn biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot veel concurrenten. Je gooit ze na gebruik ook gewoon bij het restafval, maar het materiaal (polymelkzuur of PLA) is minder belastend voor het milieu, zowel tijdens de afvalverwerking als tijdens het productieproces.
  • Het product is ook vegan en vrij van allerlei bestanddelen waar sommige mensen gevoelig aan kunnen zijn (lactose, gluten, synthetische parfums, parabenen, ...).
  • Mijn huid voelt meteen na gebruik gladder en zachter.
  • Omdat je de pads droog bewaart vind ik ze superhandig om mee te nemen op vakantie. Je kan zelfs één pad in je toilettasje stoppen om bijvoorbeeld op het vliegtuig te gebruiken.


Minpunten

  • De pads zijn niet goedkoop, maar betaalbaar.
  • Mijn huid voelt na het reinigen een klein beetje trekkerig aan, maar dat is met een hydraterende crème zo opgelost.


Een blijver?

Absoluut, ik neem ze binnenkort zeker mee op vakantie.

Productinfo

Deep Cleansing Pads – € 25 – Doctor Babor, be.babor.com.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '