Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'36 euro lijkt misschien veel voor een blush, maar ik schat in dat je met dit potje zeker 1,5 jaar toekomt.'

Flair Beauty testteam: Cream Blush van Sothys

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Cream Blush van Sothys: 9/10


Prijs/kwaliteit

36 euro lijkt misschien veel voor een blush, maar ik schat in dat je met dit potje zeker 1,5 jaar toekomt. En dan is de prijs héél schappelijk, zeker voor zo’n resultaat.

Textuur/materiaal

De crème lijkt heel vast in het potje, maar zodra je er je vinger over haalt, lijkt hij vloeibaar te worden. Op je huid heeft hij een finish die het midden houdt tussen een poeder en crème.

Pluspunten

  • Gemak in aanbrengen: met je vingertop, een héél klein beetje op je wangen deppen en klaar.
  • De kleur: supernaturel en passe-partout voor alle huidtypes.
  • Het effect: heel natuurlijk, alsof je huid op de plek waar je hem hebt aangebracht écht gewoon wat rozer is, je ziet hem niet op je huid zitten.


Minpunten

De intensiteit. De eerste keer dat ik hem gebruik, heeft mijn look iets té veel weg van die van een clown met vuurrode konen. Te veel gebruikt, dus. Geen ramp, de keer erna gebruik ik minder en is het effect wel zoals ik het wil. Op zich is die intensiteit een pluspunt, want je hebt maar héél weinig product nodig voor een groots effect.

Zou ik het opnieuw kopen?

Yes!

Dit is zonder overdrijven de beste crèmeblush die ik ooit probeerde. Ik hou sowieso meer van crèmes omdat die meer met je huid versmelten dan poeders, maar de meeste crèmeblushes hebben toch een te vette of te droge textuur naar mijn zin. Deze blendt perfect en oogt zo naturel dat het lijkt alsof ik een halfuurtje in de koude buitenlucht ben gaan wandelen. De kleur is ook heel mooi: een roze dat niet te Barbieroze is, maar ook niet te donker, een heel frisse kleur die in de koudere maanden van het jaar zorgt voor een gezonde gloed. Mij lijkt hij ook heel mooi op een gebruinde huid in de zomer. Ik had over het merk Sothys altijd een beetje het vooroordeel dat het oubollig zou zijn (sorry, Sothys!), maar ik moet mijn mening herzien. Ook hun lipsticks en oogpotlood uit de feestcollectie zijn prachtig van kleur én enorm kwalitatief qua textuur en houdbaarheid.

Cream Blush ‘Voile de Rose’ – € 36 – Sothys, www.sothys.be

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '