Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Cafeïne werkt verstevigend voor de huid.'

Flair Beauty testteam: Coconut Coffee Scrub van Body Boom

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Coconut Coffee Scrub van Body Boom: 7,5/10


Prijs/kwaliteit

Een zakje is niet supergoedkoop, maar ik had heel weinig product nodig om mijn volledige lichaam te scrubben, dus je kan er lang mee verder.

Textuur/geur

De textuur en geur zijn waarschijnlijk de twee interessantste dingen aan deze scrub. Hij is voor een groot deel gemaakt van koffie – en dan heb ik het echt over het koffiedik dat uit je koffieapparaat komt. De scrub heeft dan ook een erg intense koffiegeur. Als je niet zo’n koffiefan bent, durf ik bijna met zekerheid te zeggen dat deze niets voor jou is. Ik drink en ruik graag koffie en ben ook dol op kokos, dus ik vind de geur hemels. Ik moet wel toegeven dat wanneer ik net na mijn scrubbeurt aan mijn huid ruik, ik de geur van het koffiedik net iets te aanwezig vind. Maar zodra ik me insmeer met bodylotion, lijkt die grotendeels verdwenen te zijn.

Pluspunten

Het feit dat de scrub van echte koffie is gemaakt, vind ik een pluspunt, gewoon omdat dat het een leuk product maakt (je helemaal insmeren met koffie is écht best amusant). Voor coffee lovers is het een heerlijke ervaring omwille van de sterke koffiegeur. Er is natuurlijk ook een reden waarom de scrub koffie bevat; cafeïne werkt verstevigend voor de huid. Ik weet niet of mijn huid er echt al strakker van is geworden, maar ze voelt na het scrubben wel erg soepel, zacht en gehydrateerd aan. Dat laatste heb ik wellicht te danken aan de macadamiaolie, amandelolie en arganolie die in de scrub zitten.

Minpunten

Voor mij is het geen minpunt, maar de geur zou er wel een kunnen zijn als je niet van koffie houdt. Een ander detail: wanneer ik de scrub in bad gebruik, krijgt het badwater een nogal ‘vuil’ bruin kleurtje. Het ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar dat is natuurlijk wel logisch.

Zou ik het opnieuw kopen?

Yep, er is net een nieuwe variant uitgebracht met mangogeur, en die wil ook wel eens uitproberen.

Ik masseer de scrub in op een vochtige huid, laat hem even inwerken – zoals aangeraden op de verpakking – en spoel vervolgens alles af. Mijn huid voelt nadien heel zacht en er blijft een aangenaam hydraterend laagje achter.

Belangrijk detail: er blijft na gebruik gelukkig geen vuile smurrie aan je bad kleven. De koffiedeeltjes zinken naar de bodem en je kan ze nadien zonder veel moeite wegspoelen.

Coffee Scrub Coconut – € 15,99 – Body Boom, exclusief verkrijgbaar bij Di.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '