Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik heb het vergeleken met de gewone bodylotion van Nivea en merk dat hij sneller opgenomen wordt door de huid.'

Flair Beauty testteam: Body Mousse van Nivea

Eva (25) komt de deur niet uit zonder een laagje mascara. Naast een obsessie voor fashion & beauty koestert deze Russische een grote liefde voor rode lipstick, die bijna even sterk is als haar girl crush op Victoria Beckham.


Body Mousse van Nivea: 9/10


Prijs/kwaliteit

Voor € 6 krijg je een grote flacon van 200 ml, een eerlijke prijs, vind ik.

Geur/textuur

Zoals de naam al zegt, heeft dit product een zachte moussetextuur, vergelijkbaar met die van scheerschuim. De geur van amandelolie (een van de belangrijkste ingrediënten in de donkerblauwe flacon) komt subtiel voor in het product, maar is niet sterk aanwezig.

Pluspunten

  • De mousse trekt heel snel in de huid. Ik heb het vergeleken met de gewone bodylotion van Nivea en merk dat hij sneller opgenomen wordt door de huid.
  • Hij voelt heerlijk zacht op de huid en is niet plakkerig. Wat een goede zaak is wanneer ik ’s morgens uit de douche kom en niet te veel tijd wil verliezen tussen mij insmeren en mijn kleren aantrekken.
  • Op de flacon staat dat het 48h hydratatie biedt, maar aangezien ik nooit zo lang ga zonder te douchen, zal ik het nooit weten. Ik kan wél getuigen dat mijn huid een hele dag lang zacht aanvoelt.
  • Nog een belangrijk detail dat ik het vermelden waard vind, is de kleine anti-slipstrook op de drukknop van de flacon. Wanneer je handen al een beetje glibberig worden tijdens het insmeren, is dit bijzonder handig om je grip te behouden bij het drukken op de knop.


Minpunten

Vergeet niet de spuitbus goed te schudden voor gebruik, anders krijg je een minder ‘opgeklopte’ mousse. Voor de rest heb ik geen minpuntjes gevonden.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ja, zeker voor de warmere maanden vind ik deze lichte textuur aangenaam.

Een bodylotion kan al snel zwaar aanvoelen, en als je daar ook nog eens een snikhete zonnige dag aan toevoegt, krijg je geen fijne combinatie. Nivea komt dus net op tijd met deze nieuwe lichtere mousseformule om de huid te hydrateren. Ik heb de bodymousse met amandelolie voor droge tot zeer droge huid getest, maar er bestaan nog drie andere varianten: met sheaboter, framboos en witte thee, en komkommer en matchathee. Vooral die laatste twee wil ik binnenkort eens uittesten, want ze klinken heel zomers.

Body Mousse – € 5,99 – Nivea, bij Kruidvat.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '