Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Dit is een soort hybride tussen zelfbruiner en foundation in sprayvorm, ideaal als je weinig tijd wil besteden aan je make-up.'

Flair Beauty Testteam: Beauty Filter Spray Makeup van That’so

Charlotte (29), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Face-Up Beauty Filter Skincare Spray Makeup: 7,5/10


Prijs/kwaliteit

Ik kan nog niet goed inschatten hoe lang je met een flesje doet, maar ik vermoed dat het wel iets sneller op is dan een vloeibare foundation, dus dan is € 38 toch een tikje prijziger.

Geur en textuur

De geur is heel aangenaam, maar wel erg aanwezig – ook nadat je het product hebt aangebracht blijft hij nog een tijdje hangen. De spray heeft een poederachtige textuur, maar oogt niet te mat op de huid.

Gebruik

Eerst moet je het flesje goed schudden (dat klinkt een beetje alsof je op het punt staat om met een fles graffiti op je gezicht te sprayen). Daarna sluit je je ogen en mond en breng je de spray gelijkmatig aan vanop een afstand van 30 centimeter. Ik had een witte sweater aan dus legde voor de zekerheid even een handdoekje rond mijn hals, maar de schade bleef beperkt. Ik merkte wel dat het product ook op mijn wimpers, wenkbrauwen en haarlijn zat, maar dat was makkelijk te verwijderen met een wattenstaafje en door mijn haar even te borstelen. Na het sprayen oogt het effect nog wat vlekkerig, maar dan gebruik je de bijhorende borstel (of een andere make-upkwast) om alles mooi uit te blenden.

Het product voelt echt als een hybride tussen instant zelfbruiner en foundation. Het geeft je gelaat een gezond kleurtje, het egaliseert je teint en camoufleert imperfecties maar het oogt niet té dekkend. Na het aanbrengen voelt mijn gezicht meteen droog en niet kleverig, maar het effect is ook niet té mat.

Links: voor. Rechts: na. 

Pluspunten

  • Het geeft mijn gelaat een gezond, zomers kleurtje dat naturel oogt.
  • Het egaliseert en camoufleert, maar het valt niet op dat ik make-up op heb en mijn sproetjes komen er nog mooi door.
  • Je kan het héél snel aanbrengen, ideaal als je niet graag veel tijd spendeert aan je make-up.
  • Omdat het zo natuurlijk oogt kan je eigenlijk zo de deur uit, zonder verder nog make-up aan te brengen. Ik vind het fijn om hem te gebruiken op dagen dat ik me niet volledig wil opmaken, maar mijn huid toch een gezonder tintje wil geven.


Minpunten

  • De spray ruikt lekker, maar is best straf. Je kan beter niet inademen tijdens het sprayen.
  • Het is vrijwel onmogelijk om je gelaat te sprayen zonder dat er product in je haar terechtkomt, dus hou er rekening mee dat je dat nadien nog even moet uitborstelen (zeker als je blond bent).
  • Ik gebruikte de lichtste tint, maar die heeft al een vrij warme ondertoon. Wat mij betreft is het dus iets om te gebruiken in de zomer wanneer de rest van mijn lichaam niet te bleek is, anders is het verschil te groot.
  • Voorlopig bestaat de spray in drie tinten: ‘light nude’, ‘medium nude’ en ‘dark nude’. Dat aanbod zou wel wat uitgebreider mogen zodat er voor elke huidtint een gepast kleurtje is.


Een blijver?

Zeker! Al zou een uitgebreider gamma aan tinten wel fijn zijn.

Productinfo

Face-Up Beauty Filter en Finishing Brush – € 38 en € 22,95 – That’so, gervi-cosmetics.be.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '