Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

6. 'Dat is echt véél te kort!'

12 zinnen die je mama sowieso zegt wanneer je met haar gaat shoppen

Op één of andere magische manier zijn er een paar dingen die echt álle mama’s zeggen, en eindeloos blijven herhalen. Wanneer jullie bijvoorbeeld samen de stad in trekken om te shoppen, wéét je gewoon dat ze minstens een paar van deze uitspraken zal doen. En de ene hoor je al wat liever dan de andere, right?

1. ‘Zó duur?’


Vooral wanneer je iets wil kopen waar gaten in zitten of dat doorzichtig is. ‘Je gaat toch niet zoveel geld betalen voor zo weinig stof?!’

2. ‘In deze winkel mag je iets uitzoeken!’


Je moeder neemt je mee naar haar favoriete winkels en zegt dat je daar iets mag uitkiezen. De kans dat je er je smaak absoluut niet vind, is zo’n 99,9%.

3. ‘Dit is echt niet praktisch.’


Wanneer jij een zalige jas hebt gespot, krijg je dit te horen van je ma. Ze vindt ‘m niet praktisch omdat hij niet warm of regenbestendig is terwijl jij best kou wil lijden of zelfs verkouden wil worden, als het maar in die jas is. Wie modieus wil zijn...

4. ‘Dit krijg je van mij.’


Jep, dat is een voordeel van met je ma shoppen. Daarvoor kan je haar gezaag nog wel even aanhoren. Even.

5. ‘Huh, is dit in de mode?’


Niets irritanter dan wanneer je ma insinueert dat jij niet weet wat in is, maar zij wel. Uhm, wie is hier de fashion freak?

6. ‘Dat is echt véél te kort!’


Ja mam, we zijn toch niet in de kerk?

7. ‘Slechte kwaliteit, zeg.’


Jouw awesome shirtje is nét iets dunner en van die kwaliteit is jouw moeder niet gediend.

8. ‘Dat is veel te koud voor nu.’


Een zomerjurkje in de winter kopen is niet per se nodig, maar jij bent natuurlijk bang dat deze must have straks uitverkocht is. Maar dat snapt je ma natuurlijk niet.

9. ‘Ga je dit wel echt dragen?’


Meestal krijgt ze uiteindelijk gelijk en blijft het ding in je kast hangen, maar dat ga jij natuurlijk niet toegeven. Op dit moment wil je het, en je zal het kopen ook. Nèh.

10. ‘Heb je niet al zoiets?’


Jouw moeder vindt al jouw kleding op elkaar lijken. Op dit T-shirtje staat een héle andere tekst, hoor!

11. ‘Zoiets heb ik ook nog wel voor je liggen.’


Ja, je wéét dat alle trends terugkomen en dat je ma er vroeger ook ongeveer zo bijliep. Maar dat wil niet zeggen dat je haar oude afdankertjes gaat dragen. Thanks but no thanks. 

12. ‘Dit kan ik ook zelf maken.’


Je weet dat het er nóóit hetzelfde uit gaat zien als het kledingstuk dat jij in je handen hebt. Maar wel heel lief geprobeerd, hoor!

Lees ook:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '