Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Van een skibroek tot zelfs een skibril.

Budgetproof op wintersportvakantie? Je kan je skiuitrusting voortaan huren bij Decathlon

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Je hebt het op Instagram vast al gezien. Iedereen zakt weer massaal af naar de beste skigebieden om er van de bergen te kunnen zoeven. Playlists worden samengesteld, boodschappenlijstjes opgemaakt en dan is er nog je materiaal. Om te skiën of te snowboarden heb je natuurlijk heel wat nodig. Geen zin om alles nieuw aan te kopen? Dan kan je je skiuitrusting voortaan ook gewoon huren bij Decathlon.

Of je nu een fervent skiër bent of straks voor het eerst op wintersportvakantie vertrekt: het kostenplaatje van je uitrusting kan behoorlijk snel de hoogte in gaan. Velen vinden het de investering niet waard – zeker niet als je maar één keer per jaar op wintersportvakantie gaat – en dat heeft Decathlon goed begrepen. De sportketen zet dan ook een heuse verhuurdienst op poten. Voor skilatten, -stokken en -schoenen was die er al, maar voor kleding nog niet. Op voorraad: meer dan 1.400 skibroeken, -jassen, -schoenen, -pakken en handschoenen. Zowel voor jou als voor je mini-me’s.

Goed voor het milieu én je portemonnee

We hebben uitgerekend dat het tot vier keer goedkoper kan zijn om skimateriaal en -kledij te huren in plaats van te kopen‘, vertelt Quentin Goffart, verantwoordelijke verhuur bij Decathlon. ‘Bovendien is huren niet alleen goedkoper, het is ook beter voor het klimaat. Daarom zetten we volop in op deze verhuurformule: ze past helemaal in de duurzaamheidsstrategie van ons bedrijf.’ Wie een skiuitrusting wil huren in één van de 35 winkels, moet die drie dagen op voorhand reserveren via de website van de sportketen. De minimum huurperiode bedraagt vijf dagen, maar verder staat er geen limiet op de totale verhuurtijd.

‘En wat mag dat dan wel kosten?’, horen we je al denken. Een zwarte, waterdichte ski-jas of -broek huur je al vanaf 3 euro per dag. Een fancy skibril heb je dan weer vanaf 2 euro per dag. Wanneer je wintersportvakantie er (helaas) weer opzit, lever je alles gewoon netjes weer terug in.

Leuk om te weten: Decathlon neemt ook zelf de eventuele reparaties van kapotte ritsen, scheuren in de kleding en andere kleine herstellingen op zich om de items klaar te maken voor de volgende huurder. Na elke verhuurperiode worden de kledij en accessoires trouwens grondig gewassen en gereinigd met een ozonbehandeling, een krachtige schoonmaaktechniek die bovendien desinfecterend werkt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '