Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De oplossing is simpel!

TIP: zo zorg je ervoor dat je ripped jeans niet nóg verder scheurt

‘Heb je nu betaald voor een broek met gaten in?’ Ja, oma, dat hebben we. Dat gescheurde broeken hip zijn, krijg je haar natuurlijk nooit uitgelegd. Al weten we allemaal dat er één groot nadeel is aan die trend: de gaten die altijd maar groter blijven worden. De oplossing is nochtans simpel.


Oké, er zijn eigenlijk twee grote nadelen. Die groter wordende scheuren en het feit dat je negen van de tien keer met je tenen in de gaten blijft hangen wanneer je ze aantrekt en zo bijna op je bek gaat. Voor het tweede probleem hebben we geen oplossing, voor het eerste gelukkig wel. Of ja, website Refinery 29 heeft ons de oplossing getoond.

Hoe doe je het?


Het is eigenlijk heel eenvoudig: broeken scheuren zijdelings, dus het komt erop neer de zijkanten van de scheur steviger te maken. Daarvoor heb je maar twee dingen nodig: opstrijkbare stukjes jeans en een stijltang (of een gewoon strijkijzer, als je wil). Zo’n herstellapjes vind je bijvoorbeeld bij Veritas.

Knip twee kleine, rechthoekige stukjes van het herstellapje. Draai je broek binnenstebuiten en leg de stukjes jeans op de zijkanten van de scheur die je wil verstevigen. Strijk met je warme stijltang over de stukjes (door de stijltang door het gat te steken) et voilà!

Als je de stukjes erop wil strijken met een gewoon strijkijzer kan dat natuurlijk ook, maar dat duurt langer om boven te halen en dan moet je zien dat je je broek op een goede ondergrond legt. Als je dit aan beide kanten van de scheur doet, zal ze niet meer vergroten. Yesss!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '