Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Zo scoor je de leukste items op de efficiëntste manier.

Met deze 13 tips trotseer je de soldenperiode helemaal voorbereid

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De koopjesperiode is officieel van start gegaan. En wij kunnen niet wachten om de stad in te trekken en de leukste items te scoren. Jullie vast ook niet! Maar voor je dat doet, lees je best eerst deze tips om je helemaal voor te bereiden op die zalige solden.

1. Maak een lijstje van alle items die je wilt hebben.


Oké, waarschijnlijk is dit een lijstje waar jij je niet lang aan zal houden. Toch kan het dienen als een richtlijn voor als je door het bos de bomen niet meer ziet. Of als je met een heel beperkt budget zit. Een lijstje kan je helpen om echt het allerbelangrijkste te scoren in de solden.

2. Ruim je kast op.


Geef het maar toe: je hebt vast geen idee meer wat je allemaal in je kleerkast hebt liggen. Dus hoe kan je dan nieuwe dingen kopen? Ruim dus eerst op. Zo heb je een overzicht van wat je hebt en nog wil. Daarna kan je je helemaal laten gaan tijdens het shoppen.

3. Ga eerst alle webshops af.


Wil je een idee krijgen van welke kledingstukken er allemaal in zijn momenteel? Breng dan je favoriete webshops een bezoekje om een idee te krijgen. Zo heb je een beter overzicht in je hoofd van wat je wil.

4. Zet een maximum shoppingbudget vast.


Ga nooit ofte nimmer shoppen met het idee ‘ik zie wel wat ik uitgeef’. Toch niet als je nog geen vast inkomen hebt en je spaarcentjes dus nog niet kan missen. Stel dus een maximumbudget vast van wat je mag uitgeven. Weet je dat je je daar niet aan zal kunnen houden? Zet dan een bepaald bedrag aan de kant op je rekening.

5. Trek comfortabele kleren aan.


Je zal de hele tijd je kleren aan en uit moeten trekken. Kies daarom voor de gemakkelijkste outfit die je hebt om in te gaan shoppen. Zo kan je je telkens snel omkleden en verlies je niet veel tijd met passen. Zo kan je je ook gemakkelijk aan de regel houden van maximum 30 minuten in een winkel vertoeven.

6. Kies de juiste stad uit.


Elke stad heeft zijn troeven en beste plekjes. En dat geldt ook voor zijn winkels. Kies daarom een stad uit die je favoriete winkels heeft. Zo maak je het meeste kans om leuke dingen te vinden. Je ontdekt er ook leuke lokale shops die je bij jou in de buurt misschien niet hebt.

7. Denk na over welke winkels je zeker wil bezoeken.


De kans is groot dat je geen tijd genoeg zal hebben om elke winkel te bezoeken. Denk daarom op voorhand na welke winkels je eerst wilt zien en begin daarmee. Als je tijd over hebt, kan je nog steeds de rest afwerken.

8. Kies de juiste dag uit.


Tijdens de solden kan je heel wat volk in de winkels verwachten. We gaan ervan uit dat de meeste mensen enkel in het weekend tijd hebben. Vermijd dus zaterdag en zondag!

 

9. Koop niet alles wat je ziet.


Waarschijnlijk zal je heel wat dingen mooi vinden, maar dat wil niet zeggen dat je alles moet kopen wat je ziet. Maak slimme keuzes, zodat je met de leukste stuks naar huis gaat.

10. Ga alleen shoppen.


Door de coronamaatregelen moeten we nog steeds alleen winkelen, en eigenlijk is dat zo slecht nog niet. Als er iets is dat wij hebben geleerd, is het wel dat soldenshoppen met je besties eigenlijk helemaal niet zo leuk is als het klinkt. Don’t get us wrong: wij gaan graag winkelen met onze vriend(inn)en, maar niet tijdens de koopjesperiode. Je hebt soms al te weinig tijd als je enkel voor jezelf moet kijken, laat staan dat jullie allebei treuzelen. En soms wil je ook niet dezelfde winkel binnengaan. Ga dus lekker shoppen in je eentje. Een gezellig dagje shoppen samen, doen jullie maar een andere keer, wanneer het weer kan.

11. Snuister rond aan de paskamers.


De paskamers zijn altijd een warboel tijdens de soldenperiode. Er liggen tal van kleren, waarvoor de verkoopsters amper tijd hebben om ze terug te hangen. De kans is dus groot dat je daar nog wat schatten vindt of de juiste maat. Kijk tijdens het wachten om te passen dus ook daar nog eens.

12. Koop altijd de juiste maat.


We kennen de struggle als er iets niet meer is in jouw maat. Maar ga daarom niet een kleinere of grotere maat kopen. Sowieso krijg je er achteraf toch spijt van. Vraag aan de verkoopsters of het stuk niet meer in stock is of in een andere winkel. Als dat niet het geval is, kan je nog altijd eens online kijken. Vind je het echt nergens meer? Dan is het een teken dat dat kledingstuk niet voor jou bestemd is.

13. Check het beleid rond ruilen en retourneren.


De meeste winkels hebben tegenwoordig wel een soepel beleid omtrent kleren terugbrengen. Ook tijdens de solden. Toch is het altijd slim om dat zeker eens na te vragen. Je weet maar nooit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '