Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Naar het schijnt zou ook prins Harry tot op de dag van het huwelijk moeten wachten om te ontdekken welke designer uiteindelijk de eer kreeg om Meghans bruidsjurk(en) te ontwerpen.

DOUBLE THE FUN: Meghan Markle zal niet één, maar twee bruidsjurken dragen op haar huwelijksdag

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Welke designer de eer krijgt om Meghan Markle (36) op haar huwelijksdag te kleden, is helaas nog steeds niet bekend. Wél meent een bron dicht bij het Britse koningshuis te weten dat prins Harry’s verloofde niet één, maar twee bruidsjurken zal dragen op 19 mei. Double the fun!


De royal in spe zou volgens een bron twee jurken op maat hebben laten maken voor haar huwelijk met prins Harry (33) op 19 mei: een traditionele jurk voor tijdens de ceremonie en de receptie en een glamoureuze, meer gesofisticeerde jurk voor ’s avonds. ‘Haar plan is om van jurk te wisselen na de ceremonie zodat ze de nacht in kan dansen in een glamoureuze outfit die iets comfortabeler en praktischer is’, aldus de bron.

Schoonzus Kate achterna


‘Meghan kan niet wachten om iedereen te verrassen, vooral Harry dan. De eigenlijke bruidsjurk zal traditioneel en elegant zijn.’ Volgens de bron is de kans groot dat de jurk kant zal bevatten en – net als Kate Middletons trouwjurk van Alexander McQueenlange mouwen zal hebben.

Noch prins Harry, noch de rest van de wereld zal weten wie de ontwerper is tot op de dag van het huwelijk.


Verder wist de bron te vertellen dat de 36-jarige Markle heel nauw samenwerkt met de ontwerper en dat die laatste een contract moest ondertekenen waarin hij/zij zweert te zwijgen over de jurk. Noch prins Harry, noch de rest van de wereld zal weten wie de ontwerper is tot op de dag van het huwelijk.

Ook is niet geweten of de designer in kwestie beide bruidsjurken mocht ontwerpen. Toen Kate Middleton in 2011 trouwde met prins William koos ze voor het avondfeest ook voor een tweede jurk die, net als haar eerste trouwjurk, ontworpen werd door Sarah Burton van Alexander McQueen.

Bruidsjurk 1 van Kate Middleton


Middleton stapte in 2011 in het huwelijksbootje in een jurk met lange kanten mouwen en een meterslange sleep van Alexander McQueen.

Bruidsjurk 2 van Kate Middleton


’s Avonds droeg ze een satijnen jurk met diamanten riem en wollige bolero. Opnieuw koos ze voor McQueen.

[td_smart_list_end]

Trouwt Harry’s verloofde in een Britse designer?


Volgens The Daily Mail zou het Britse modehuis Burberry een grote kans maken om Meghans trouwjurk te ontwerpen. Het zou niet alleen een patriottische keuze zijn, maar ook een – bijna letterlijke – kroon op het werk van creatief directeur Christopher Bailey die Burberry eind dit jaar na 17 (!) jaar zal verlaten.

Harry’s verloofde is een grote fan van Baileys werk en droeg in februari nog een mantel met tartanmotief van Burberry tijdens een evenement in Edinburgh. Daarbovenop was pr-goeroe Isabel May lange tijd directeur communicatie bij Burberry, en laat May nu een goede vriendin zijn van Meghan.

Ook nog steeds in de running zijn Stewart Parvin, een ontwerper van bruidsjurken uit de Londense wijk Belgravia die al menig outfit ontwierp voor Harry’s oma koningin Elizabeth, het Australische duo Ralph & Russo, van wie Meghan een jurk droeg op haar verlovingsfoto’s en Erdem, de Canadese ontwerper die bekendstaat om z’n gebruik van (bloemen)prints en die Kate Middleton tot z’n vaste klanten mag rekenen.

Nog meer leesvoer over the royal wedding of the year

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '