Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Fashion Talk: Anna Schram

Misschien ringt er niet gelijk een belletje bij de naam Anna Schram, maar zeker wel als ik Fitgirlcode noem! Deze chick is namelijk de co-editor in chief en PR manager van FGC. Dit is fashion talk met Anna Schram!

Wat was je favoriete kledingstuk als kind?

Alles uit de verkleedkist. Ik vond het heerlijk om rond te paraderen in de oude jurken van mijn oma en me op te tutten. Met rode lippenstift en van die gigantische clip-oorbellen liep ik rond alsof ik een supermodel was. Mijn zusje moest altijd foto’s van het eindresultaat maken. Prachtig vond ik het!

Wat is het favoriete item dat in je kledingkast hangt?

Een zwarte high-waisted skinny jeans. Zwart is altijd goed. Ik probeer een beetje af te kicken, want vroeg had ik alles in het zwart. Maar sinds ik veel ben afgevallen (20 kg), mag ik me ook wel iets meer ‘laten zien’. Ik ben heel blij dat ik deze jeans eindelijk met een crop top kan dragen, want dat was mijn uiteindelijke doel voordat ik aan mijn ‘fit journey’ begon.

Wat is je grootste fashion- of beautyblunder?

Een permanent. Aiii, als ik daar aan terugdenk... Ik was voor de eerste keer zonder ouders op vakantie in Turkije en ik dacht: laat ik eens gek doen! Het was verschrikkelijk. Zo ontzettend ordinair! Ik heb er toen een heel stuk afgeknipt en toen leek het nog wat, maar als het uiteindelijk gaat uitgroeien ben je helemaal de sjaak. One word of advice: als je van nature niet gezegend bent met een mooie bos krullen, don’t even think about it! Er zijn je vele vrouwen voorgegaan die zouden willen dat het nooit gebeurd was.

Kan jij je de allereerste keer dat je make-up droeg nog herinneren, hoe was dat?

Ik had duidelijke afspraken met mijn ouders over welke make up ik mocht dragen. Dat was in het begin alleen oogpotlood en dat vond ik ‘supertriest’ van ze. Nu ben ik mijn ouders dankbaar, anders had ik waarschijnlijk de hele beautycase van mijn moeder op m’n gezicht gesmeerd. Als ik foto’s terugkijk van mijn oogpotlood-tijden, zag dat er niet al te best uit namelijk. Heel dik en zwart, aan de binnenkant van het lijntje onder je ogen. Maar ik voelde me superknap en volwassen uiteraard.

Als je maar één beauty product mee mag nemen op vakantie, wat zou dat zijn?

Make-up vind ik niet zo belangrijk tijdens mijn vakantie, maar ik vind het wel moeilijk om te kiezen tussen mijn scheermes en zonnebrand. Ik kies dan toch voor zonnebrand (scheer ik mijn benen snel als ik thuiskom), want ik vind verbranden echt verschrikkelijk. Het is niet alleen slecht voor je huid, maar ook zonde van alle uren die hebt liggen braden op je strandstoel. Verbranden betekent daarna vervellen. Daar gaat je mooie gebronsde huid!

Wat zou je liever voor de rest van je leven dragen, kleding die 2 maten te klein is of kleding die 4 maten te groot is?

Zonder twijfel 4 maten te groot. Kleding die te klein is voelt echt verschrikkelijk. Je voelt je dik en je kunt je er niet goed in bewegen. Met ‘baggy’ kleding kom je misschien nog wel weg. Al is 4 maten te groot wel Snoop Dog/Karl Kani stylo. Toch alles liever dan een broek waar je vetrollen overheen hangen.

Nu al grijs worden en je haar wel kunnen verven of later grijs worden en het nooit kunnen verven?

Ik vind hier en daar al een grijze haar en ik ben heel blij dat ik ze nu nog kan verven. Als ik later in één keer echt grijs zou worden zou ik daar voor kiezen. Ik vind vrouwen met volledig grijs haar heel mooi. Het lijkt me wel naar als je eigen haar langzaam uitgroeit en je in zo’n overgangsperiode zit. Soms zie ik dat bij vrouwen op straat, en dat ziet er zo onverzorgd uit.

Als je moest kiezen tussen de rest van je leven Crocs dragen of geen make-up, wat zou je kiezen?

Geen make-up. Ik hoef hier geen seconde over na te denken, want ik vind Crocs echt de meest afzichtelijke dingen op deze aardbol. Ik denk dat ik een soortgelijke vergelijking ook wel eens met mijn zusje heb gedaan. We zijn beiden fervente Crocs-haters. Wat make-up betreft, ik ga best vaak zonder de deur uit. Ik heb een egale huid, dus ik kan het gelukkig hebben. Wel wordt altijd mijn legitimatie gevraagd bij de Appie als een fles wijn wil halen. Ach, ik hoop dat ze dat over een paar jaar nog steeds doen. Haha!

Zou je liever geen wenkbrauwen hebben of geen wimpers?

Dan kies ik toch voor wenkbrauwen. Daar heb ik een beetje een dwangmatig dingetje mee. Wenkbrauwen geven je gezicht karakter! Ik pluk iedere dag wel een paar haartjes weg zodat ze er perfect uitzien. En als je eenmaal wenkbrauwpoeder gewend bent, kan je niet meer zonder! Het wimper probleem zou ik dan oplossen met extensions, dat is iets wat ik toch nog een keertje wil proberen.

Wil je Anna en Fitgirlcode blijven volgen? Check dan haar Instagram en de Fitgirlcode Instagram! Kan je al die Engelse artikelen niet zo goed volgen? Geen zorgen, want Fitgirlcode heeft vandaag ook een Nederlandse site gelanceerd!

Ben jij dol op FGC en andere healthy blogs? De Fashionista Health Special ligt vanaf 24 juni in de winkel en staat vol healthy recepten en workouts!

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '