Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om een kledingstuk te dragen en alsnog terug te sturen.

Aan je bestelling van Zalando hangt voortaan een opvallend groot etiket

Een bestelling van Zalando terugsturen is zo makkelijk, dat niets je nog tegenhoudt om op die bestelknop te klikken. Het gevolg is een aanzienlijk aantal retours en verlies voor de internetgigant. Met een gigantisch label met de woorden ‘do not remove this tag’ hoopt Zalando het aantal teruggestuurde items te verminderen.


De Duitse online shop Zalando raakte grotendeels bekend omwille van het soepele retourbeleid. Een kledingstuk dat niet past terugsturen was makkelijker dan ooit en tegenwoordig hoef je er zelfs niet eens meer op voorhand voor te betalen. Bij het terugnemen van die retours was de e-shop niet bepaald streng, een product mocht in veel gevallen zelfs zichtbaar gedragen zijn. Een opmerkelijk businessmodel dat snel aan populariteit won, maar de voorbije jaren wel voor verlies zorgde bij het bedrijf.

Groot label


Tijd om de riem wat strakker aan te trekken, moeten ze bij Zalando hebben gedacht. Want voortaan hangt er aan ieder kledingstuk dat je bestelt een groot label met de boodschap ‘do not remove this tag’. Het etiket hangt op een zichtbare plaats, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om het kledingstuk in kwestie te dragen en alsnog terug te sturen. ‘Zalando staat onder druk en gaat daarom op zoek naar nieuwe, subtiele manieren om de winstmarge op te krikken. Die enorme etiketten zijn zo’n ingreep. Eerder werden ook al fysieke outletwinkels geopend in Duitsland, om de overschotten weg te werken’, legt retailexpert Jorg Snoeck uit aan HLN.

Heb je je tijdens de solden eens goed laten gaan op Zalando, dan is de kans groot dat het etiket je binnenkort ook in het oog zal springen. Neem dus eerst rustig de tijd om de items te passen en wees niet te snel om de kaartjes af te knippen, of je bent verplicht om het stuk te houden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '