Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Love to shop, maar staat je bankrekening dat niet altijd toe? Fashionista to the rescue!

AHA: zo kan je makkelijk geld besparen op kleding

We love to shop, maar onze bankrekening staat dat niet altijd toe. Heb je geen geld om al die leuke nieuwe items te kopen? Geen nood, wij geven je enkele tips hoe je geld kan besparen op kleding en toch helemaal hip te zijn.

1. Doe grote schoonmaak in je kledingkast.


Wat sowieso regelmatig een must is, is je kledingkast opruimen. Je komt gegarandeerd kledij tegen waarvan je niet eens meer wist dat ze bestond. En toevallig staat dat ene kleedje jou nog steeds fabulous. De kleren die je niet meer passen of je gewoon écht niet leuk meer vindt, kan je verkopen via bijvoorbeeld Vinted of Marketplace. Dan krijg je nog wat extra geld om nieuwe items mee te kopen! Dit is een ideale activiteit op een woensdagnamiddag als je jezelf verveelt, muziekje op en gaan!

2. Shop in de solden.


De solden zijn jaarlijks onze shophoogtepunten want dan kan je ein-de-lijk dat nét te dure bloesje kopen aan een leuke korting. Je kan een heleboel geld uitsparen door de solden. Laat je wel niet verleiden door die aantrekkelijk nieuwe collecties die je overal ziet, je bent hier enkel en alleen voor de soldenkoopjes. Het kan natuurlijk ook dat je favoriete item al is uitverkocht of je maat er niet meer is, maar dat is geen ramp want zo spaar je weer wat geld uit.

3. Ga eens kijken in een (online) outletshop of tweedehandswinkel.


Om geld te sparen kan je eens gaan kijken in een (online) outletshop. Ideaal om koopjes te doen! Of misschien vind je vintage merkkledij wel leuker! Ga ook eens kijken in tweedehandswinkels, zoals Think Twice, Kringloopwinkel of Episode. Je vindt er heel wat pareltjes, en vooral unieke stuks.

4. Kortingscodes.


Op het internet vind je soms verschillende kortingscodes voor webshops. Er zijn websites die kortingscodes aanbieden die je gewoon kan kopiëren en plakken. Er zijn codes voor een gratis verzending, voor specifieke kledingstukken of een procentje op je gehele bestelling. Superhandig én je bespaart er best wel wat centjes mee!

5. Ruil kleren met je vriend(inn)en.


Verzamel al je kledingstukken die je niet meer draagt en vraag aan je vriend(inn)en om dit ook te doen. Organiseer een namiddag dat ook zij tijd hebben een (online) ruilparty. Jij krijgt nieuwe kleren, en je kan anderen blij maken met jouw kleren. Tip: spreken jullie hiervoor af in de tuin bijvoorbeeld? Zorg dan voor wat snacks en drankjes, en maak er iets gezellig van.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '