Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Heb jij er eentje van in de kast staan?

Op deze 5 sneakers jagen momenteel álle fashionista’s

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De beruchte September issues liggen in de krantenwinkel en dat betekent pagina’s vol inspiratie voor jouw herfst- en wintergarderobe. Om jouw schoenkast al volledig up-to-date te brengen, verzamelden wij alvast de 5 sneakers waarop alle modemeisjes jagen. En we begrijpen maar al te goed waarom...

De 990v5, New Balance 


Hoewel deze New Balance-sneaker in verschillende kleuren en silhouetten komt, wordt ie het vaakst gespot in het grijs. Een tijdloze kleur die er bovendien voor zorgt dat je deze pareltjes met zowat elke outfit kan combineren. Ja, hoe gek de prints ook mogen zijn. De sneaker is bovendien gemaakt uit onder meer mesh en suède, wat bewijst dat sporty en chic wel degelijk perfect met elkaar te combineren zijn.

Prijskaartje? € 220

https://www.instagram.com/p/B1cR7vygLEx/?utm_source=ig_web_copy_link

De P-6000, Nike 


Toegegeven, deze sneaker heeft een ultrasportieve look. Ik kocht ze zelf enkele weken geleden en kreeg thuis meteen de vraag of ik ging tennissen. Toch spotte je de P-6000 van Nike meermaals op straat tijdens London Fashion Week. Wie ze namelijk goed combineert, bijvoorbeeld met een vrolijke maxi-jurk of een satijnen broek, geeft haar look meteen dat tikkeltje extra. Ook deze sneaker heeft verschillende uitgaven: van lichtblauwe accenten tot vuurrode. Toch is het ontwerp waarbij het bekende Nike-logo een roze kleur heeft zonder enige twijfel het meest populaire. En bijgevolg ook héél moeilijk te vinden! 😉

Prijskaartje? € 109,95

De Espla, Veja 


Duurzaamheid is vandaag belangrijker dan ooit, en dat vertaalt zich ook naar de sneakerindustrie. Op Instagram is het vooral de Espla-sneaker met de opvallende ‘V’ die onze feed verovert. Een stijlvolle, maar eenvoudige sneaker die ook goed voor onze planeet is, want het label Veja zet in op organische materialen en fairtrade. Zelfs de Britse royals hebben een paar in hun impressionante schoenenkast staan.

Prijskaartje? € 99

De Chuck 70, Converse 


Toegegeven, iedereen heeft wel All Stars in de kast staan. Ze zijn al jaren onze steun en toeverlaat, maar er is één ontwerp dat toch verschillende modemeisjes nog steeds de ogen weet uit te steken. Welke dan, horen we je nu al luidop denken! Wel, die met de eigenzinnige hartjes en ogen erop. De sneakers zijn het resultaat van een samenwerking tussen Converse en Comme des Garçons, en worden in beperkte oplage slecht een keer per jaar verspreid.

Prijskaartje? € 70 voor de klassieke Chuck, € 145 voor het eigenzinnige ontwerp.

De Yung 1, Adidas


De Yung 1-sneakers zijn eigenlijk het perfecte voorbeeld van wat een chuncky sneaker moet zijn. Ze hebben uiteraard een dikkere zool, maar daarnaast zijn er ook voldoende grafische vormen die ervoor zorgen dat deze sneakers ook nog elegant aan je voeten zijn. Combineer met je favoriete jeans, comfy sweater én een blazer voor die klassieke, maar speelse touch.

Prijskaartje? € 119,95


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '