Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Of draag ze gewoon nu al! 😉

5 juwelentrends voor de zomer waar wij nu al warm voor lopen

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Juwelen zijn dé manier bij uitstek om je garderobe een trendy update te geven zonder dat je daarvoor je bankrekening hoeft te plunderen. Een categorie die je op webshops dus maar beter goed in het oog houdt. Nog geen idee welke trend jij deze zomer in huis wil halen? Wij lijsten ze maar wat graag voor je op!

Diep in de zee

Diep in de zee

Diep in de zee

Parels gaan nergens heen. Dank u daarvoor, Harry Styles! Om te voorkomen dat het saai wordt, komt er elk seizoen wel een reeks interessante nieuwe manieren om ze te dragen. Goud is zowat de beste match die we ons kunnen inbeelden. Al mag ook de rest van de onderwaterwereld absoluut meespelen. We hebben het dan over maximalistische bedels in de vorm van zeesterren, schelpen en vissen. Heerlijk speels!

Haal het kind in jezelf naar boven

Haal het kind in jezelf naar boven

Haal het kind in jezelf naar boven

Vergeet even die minimalistische ringetjes die je eindeloos met elkaar combineert. Komende zomer mag het namelijk een stuk opvallender met chunky ontwerpen en kleurrijke, soms zelfs kinderlijke interpretaties. Een ring met gummibeertjes, een kettinkje met een vlinder… Je zou ze zelfs kunnen lenen van je nichtjes. Delen is tenslotte duurzaam.

Flower power

Flower power

Flower power

Hoewel punk weer helemaal hot is en daarmee chokers dus ook, durven velen zich niet aan de trend te wagen. Is jouw stijl namelijk niet zo stoer? Dan kan je misschien wel deze juwelentrend oppikken: de rozetten. Je spot het fleurig detail op dit moment moment overal – van jassen tot tassen en dus ook halskettingen. Deze sierlijke choker tilt je outfits zo naar een niveau hoger. Dat zonder er al te veel tijd en moeite in te moeten stoppen. PS broches, haarspelden of oorbellen met bloemen zijn al net zo populair!

Sieraden als kleding

Sieraden als kleding

Sieraden als kleding

Body chains zijn al lange tijd erg geliefd op de festivalweides, maar aankomende zomer spot je ze net zo goed in het straatbeeld. Stella McCartney stuurde tijdens de voorstelling van hun zomercollectie nog een model de catwalk op in een grijs kostuum met daaronder een top bestaande uit een resem kettingen. Uiteraard hoef jij niet topless de straat op, daar is het in België helaas ook zelden of nooit warm genoeg voor. Drapeer je bodychain gewoon netjes over een T-shirt en je ziet er net zo oogverblindend uit.

Cuffs

Cuffs

Cuffs

In typische Y2K-stijl zijn cuffs terug. Dit stevige accessoire, een alomtegenwoordig nietje uit de afgelopen decennia, is het liefste soort arm candy, ongeacht waar je het draagt! Hint: op je bovenarm zijn ze ook erg cool!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '