Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Essentiel Antwerp

Een statementjurk, zonder dat je daarvoor je bankrekening hoeft te plunderen.

Groen én glamoureus: Essentiel Antwerp start met verhuur van avondjurken

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De heropening van de horeca vieren we graag in stijl. Bij dat eerste dinertje hoort natuurlijk een sublieme outfit en daarvoor kan je binnenkort bij Essentiel Antwerp terecht. Het Belgische modelabel start namelijk een verhuurdienst voor avondjurken op. Zo kan jij je tegen een betaalbare prijs in een pièce de résistance hullen en zo in stijl de voetjes onder tafel schuiven.


We kunnen er niet meer omheen. Als we het milieu willen redden dan moeten we ook ons shopgedrag flink bijsturen. Stoffen als viscose en polyester zijn uit den boze, net zoals aan een sneltempo nieuwe kleding kopen. Maar wie verschijnt er niet graag eens in een nieuw stuk? Kleding huren kan soelaas bieden. Het is hip en groen, maar jammer genoeg nog niet zo bekend in ons Belgenlandje. Essentiel Antwerp wil daar, in samenwerking met Samsung die de kledij een opfrisbeurt geeft, graag verandering in brengen. Vanaf 27 mei kan je in vier van hun boetieks – in Antwerpen (Huidevetterstraat),  Brussel (Louisalaan), Gent en Leuven – terecht om een kleurrijke avondjurk te huren.

Daarvoor creëerde het label speciaal een ‘dress to impress’-capsulecollectie. Felle kleuren, sexy snitten en gesofisticeerde stoffen vormen daarbij de rode draad. Zo kan je kiezen uit twee va-va-voom jurken, beide verkrijgbaar in vier kleuren: vuurrood, zuurstokroze, paars en een neutrale tint. ‘Ik voel het, we gaan opnieuw naar een fenomenale roaring twenties. Onze collectie is dan ook een en al kleur, happiness en sparkles‘, verduidelijkt mede-oprichtster Inge Onsea. ‘Ons motto “We want to be your pink pill” was nog nooit zo van toepassing!’

Betaalbare luxe


Paraderen in zo’n prachtige post-lockdown-jurk hoeft niet duur te zijn. Voor 45 euro kan een van deze glamoureuze cocktailjurken de jouwe zijn voor vier dagen. Wil je de jurk acht dagen houden, dan tel je 85 euro neer. Wie écht stapelverliefd is op een pareltje en hem voor eeuwig in de kast wil hangen, kan er eentje kopen. Daarvoor betaal je dan wel 300 euro. Aan jou de keuze!

Meer mode: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '