Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lannoo

Toptips van een pro

Elke Willemen van M.A.C vertelt ons haar make-upgeheimen

Elke Willemen is senior makeup artist bij M.A.C Cosmetics. Ze lanceert morgen haar nieuwe boek Make-Up. My Story. De perfecte aanleiding voor ons om een paar geheime make-uptips van haar te ontfrutselen.

Welke make-upproducten vind jij 's morgens onmisbaar?

Mascara, want ik heb blonde wimpers. Als ik er wat flets uitzie, grijp ik meteen naar een highlightende concealer om roodheid en donkere kringen weg te werken. En in de winter gebruik ik graag ook nog wat bronzer, omdat ik er dan wat bleek uitzie.

 

Als je voor de rest van je leven nog maar één kleur lipstick zou mogen gebruiken, welke zou het dan zijn?

Koraal. Het is een opvallende en frisse kleur die toch subtiel kan zijn én ze past bij vrijwel elk huidtype.  

 

Welke make-upfout maken jonge vrouwen het meest?

Foundation! Die wordt vaak veel te dik aangebracht. Als je een foundation gebruikt die voldoende pigment bevat is het helemaal niet nodig om een dikke laag te leggen. Veel vrouwen kiezen ook voor een te donkere tint, waardoor de kaaklijn echt omlijnd is en je een maskereffect krijgt. Het zit vaak zo in hun hoofd dat je een bruin tintje moet hebben om er goed uit te zien, terwijl een lichtere tint een veel frisser effect geeft.

 

Beste truc om na een avondje uit wallen te verbergen?

Leid de aandacht af naar iets anders. Kies bijvoorbeeld voor een felle lipstick. Of breng enkel mascara aan op je bovenste wimpers, blijf vooral weg van je onderste wimperrand. Geen potloodlijntje onder je ogen dus. 

 

Wat moet een vrouw altijd bij hebben in haar handtas?

Lipstick. Omdat je die ook als blush kan gebruiken en jezelf zo meteen weer wat kleur kan geven. Die koraalkleurige lipstick werkt dan perfect.

 

Heb jij het na die jarenlange ervaring soms nog altijd moeilijk met eyeliner?

Ja, er zijn momenten waarop het echt moeilijk gaat en ik er geen symmetrie in krijg. Soms vraagt iemand om een eyeliner te tekenen, terwijl hun oogvorm zich daar dan eigenlijk niet echt toe leent. Dan kan het wel eens moeilijk worden. En onder tijdsdruk moeten werken helpt natuurlijk ook niet. Maar oefening baart kunst, probeer het gewoon zo vaak mogelijk bij jezelf en je zal zien dat het steeds makkelijker gaat.

 

Ga je soms het huis uit zonder make-up op?

Ja, zeker. Ik ben vandaag bijvoorbeeld gaan shoppen voor mijn outfit voor de boeklancering. Als ze me dan vragen wat voor boek het is, dan vertel ik dat het over make-up gaat, terwijl ik op dat moment helemaal niets van make-up op heb. Als je glimlacht, straal je vanzelf en heb je dat niet nodig.

 

Wat betekent make-up voor jou?

Ik zie het als een accessoire voor je persoonlijkheid. Een zwart jurkje kan je leuker maken door het te combineren met een ander accessoire. En met make-up kan je dat ook. Je standaard zwarte mascara of eyeliner eens combineren met een opvallend felle lipkleur kan meteen zorgen voor een heel andere look.

 

Make Up. My Story

 

'Make-Up. My Story' kan je nu al online bestellen en ligt vanaf 8 oktober in de winkel.

 

 

 

 

 

Bekijk hier het interview met Elke over de make-up op Tomorrowland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '