Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Eet deze 10 dingen voor glanzend haar

We kopen tientallen producten om onze lokken mooi en glanzend te houden. Maar soms past die dure wonderolie net niet -damn, wéér te veel geshopt bij Asos- binnen je budget. Daarom hebben wij voor jou tien voedingstips verzameld om je haar ook terug die healthy glow te geven.

1. Ijzer

Ijzer is enorm goed voor haar én huid: twee in één, we like! De stof voorkomt haarverlies. En aangezien ons haar onze trots is, kunnen we maar beter zorgen dat we genoeg ijzer binnenkrijgen. Eet dus eieren, kip, vis en varkens- of rundsvlees voor sterke en veerkrachtige lokken.

 

2. Griekse yoghurt

Deze lekkere, bovendien vetarme snack is heel goed voor je haren. Griekse yoghurt bevat vitamine B5, vitamine D en proteïnen: allemaal stoffen die je haar volledig ten goede komen.

 

3. Bonen

Bonen en  linzen zijn een enorme bron van proteïnen, zink en ijzer en gaan droogheid tegen. Je haren breken ook minder snel als je bonen eet. Pluspuntje: deze ingrediënten kan je makkelijk integreren in een soep of salade zonder dat ze overheersend worden.

 

4. Donkergroene groenten

Donkergroene groenten houden je hoofdhuid in topconditie en staan in voor gezonde haarzakjes. Ijzer, pro-vitamine A en vitamine C do the job! Dus denk voortaan aan spinazie en broccoli wanneer je weer eens niet weet wat je moet klaarmaken.

 

5. Gele en oranje vruchten

Pro-vitamine A zorgt voor de aanmaak van – je raadt het al – vitamine A. En die voorkomt dan weer droge hoofdhuid met roos als gevolg. Ga dus volop voor de geel- en oranjegekleurde vruchten. Wortelen, mango's en abrikozen to the rescue!

 

6. Avocado

Avocado is rijk aan het vetzuur omega 3. Elk haartje op ons hoofd bestaat voor ongeveer drie procent uit vetzuren. En omdat ons lichaam die stoffen niet zelf kan aanmaken, moeten we hulp inroepen. 

 

7. Bosbessen

Als je vitamine C wil binnen krijgen, zijn bosbesjes de oplossing. Van de bosbes weten we al langer dat ze voor van alles goed is. En goed nieuws: ook voor je haar is dit een topsnack! 

 

8. Noten

Walnoten, amandelen, paranoten: allemaal beschermen ze je haardos tegen de UV-stralen van de zon. En omdat je haren zelden van die stralen gespaard blijven, moet je ze extra voeden met de vitamientjesen vetzuren die je uit noten haalt. 

 

9. Quinoa

Als je je haren wil doen groeien, is quinoa een goed alternatief voor rijst. De zaden barsten van de proteïnen en vitamine E. Het resultaat is langer, sterker, glanzender en vooral gezonder haar.

 

10. Chiazaden

Chiazaad is één van de laatste superfoods. Het is niet enkel goed voor je haar,  ook je huid leeft ervan op. En een paar eetlepels van het zaad zijn al voldoende. Hallo nieuw lievelingsingrediënt!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '