Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Van Kourtney Kardashian tot Justin Bieber!

Dit eco-friendly joggingpak hangt bij zowat alle celebs in de kleerkast

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Op de bank hangen, doen we het liefst van al in een comfy joggingbroek. Het is een uitspraak die zelfs de grootste Hollywoodsterren nu weten te bevestigen. Op Instagram regent het dan ook chille huispakken. Al is er eentje die we bijna dagelijks op onze feed spotten: het eco-friendly en vooral kleurrijke joggingpak van Pangaia.


Duurzaamheid is en blijft een hot topic in de mode-industrie. Na jarenlange druk van NGO’s, maar ook van bewuste shoppers moet fast fashion meer dan ooit aan populariteit inboeten. Grote modehuizen zoals Chanel en Burberry zien zich dan ook genoodzaakt hun productie aan te passen en hun afvalberg van voorbije collecties drastisch te reduceren. En dat duurzame mode absoluut wel stijlvol is, bewijst het eco-friendly label Pangaia perfect. Hoewel het label twee jaar geleden nog maar het daglicht zag, mag het wel al Hollywoodsterren als Justin Bieber, Bella Hadid en Kourtney Kardashian tot hun vaste klanten rekenen. En wij begrijpen perfect waarom.

https://www.instagram.com/p/B8wgA9tgDeW/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Bvw6yyRg2W1/

Hollywood loves it


Het gedachtegoed van Pangaia is dan ook kristalhelder: hippe T-shirts, hoodies en track pants aan de kapstok hangen die nog eens lief zijn voor het milieu ook. Om dat te kunnen doen, hebben ze een achterban van toonaangevende onderzoeksinstellingen, laboratoria en wetenschappers die hen kunnen bijstaan om hernieuwbare en alternatieve materialen te selecteren. Maar ze denken ook verder dan dat. Zo zijn hun T-shirts van zeewiervezels behandeld met pepermuntolie om ze tussen de wasbeurten langer fris te houden. En dus ook water te besparen.

Hoewel de productie misschien een tikkeltje gecompliceerd klinkt, is het design erg simplistisch. Op de ontwerpen prijken namelijk geen logo’s, maar wel een klein tekstje waaruit je te weten komt hoe jouw kledingstuk gemaakt werd. Op Instagram zien we bij influencers als Chiara Ferragni vooral de kleurrijke pakken in de kast hangen. Al zijn wij vooral weg van de zachte, lavendelkleurige variant.

https://www.instagram.com/p/B-KnsSSA8Vv/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B4HvJFfA4cI/

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '