Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Pas dan deze handige trucjes toe

Droogt matte lipstick jouw lippen uit?

Wij zijn gek op matte lipstick, enkel jammer dat sommigen je lippen zo uitdrogen. Na enkele uren voelen je lippen trekkerig aan en beginnen zich velletjes te vormen. Gelukkig bestaan er enkele trucjes om dat tegen te gaan.

1. Prepping

Het spreekt voor zich dat je lippen in goede staat moeten zijn vooraleer je matte lipstick gebruikt. Zijn ze al droog en beschadigd, dan kies je voorlopig beter voor een getinte lipbalsem. Zien je lippen er oké uit, dan volstaat het om ze de dag voordien eens te scrubben en in te smeren met flink wat verzorgende lipbalsem.

 

2. Lipmaskertje

Lipstick aanbrengen is meestal de laatste stap in je make-uproutine. Dat geeft je voldoende tijd om je lippen nog even heel intensief te voeden. Breng dus meteen na het reinigen van je gelaat een extra rijke en verzorgende lipbalsem aan, je kan ook vaseline gebruiken. Laat dat inwerken terwijl je de rest van je make-up doet.

 

Net voor je lipstick aanbrengt, neem je de lipbalsem of vaseline af met een papieren zakdoekje. Nu zijn je lippen extra zacht en egaal wanneer je die matte lipstick aanbrengt.

 

3. A (tiny) touch of gloss

De plaats waar je lippen het snelst uitdrogen is waar je ze het vaakst nat maakt. In het midden dus. Breng daar een heel klein beetje hydraterende lipgloss of lipbalsem aan in een kleur die ongeveer dezelfde is als je lipstick. Zo blijf je een matte look behouden, maar blijft het droogste deel van je lippen toch beter gehydrateerd. Dit stiekeme trucje zorgt er trouwens ook voor dat je lippen er voller zullen uitzien.

 

Lees ook:

3 belangrijke tips om je lippen mooi en gezond te houden deze winter

8 redenen waarom je nú rode lipstick moet beginnen te dragen

Getest en goedgekeurd: deze langhoudende lipsticks zijn kissproof

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '