Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Gebruiken of niet?

Droogshampoo: feiten en fabels

Droogshampoo is steeds meer aanwezig in de beautywereld. Maar wat is het juist? En is het wel gezond voor je haar?

Voor wie droogshampoo niet kent
Droogshampoo is een soort spuitbus waar een poeder inzit. Je spuit het op je haar, en blaast het er daarna weer uit met de haardroger. De korreltjes absorberen het vet in je haar, en het ziet er weer gewassen uit.

FEIT: droogshampoo is er in alle soorten en maten
In de supermarkt vind je waarschijnlijk maar één of twee soorten, maar online gaat er een hele wereld voor je open. Het merk dat je in de supermarkt vindt is meestal Schwarzkopf. Deze bestaat uit twee types: met een geurtje en zonder.


Foto
Tigi Rockaholic Dry Shampoo, vraag ernaar bij je kapper

 

FABEL: ik mag mijn gewone shampoo vervangen door droogshampoo
Droogshampoo mag je haar er dan wel mooi laten uitzien, het reinigt je hoofdhuid en haar niet! Als je enkel droogshampoo gebruikt en geen gewone, wordt je haar mat en droog als stro. Was dus op tijd en stond je haar!

FEIT: Je kan talkpoeder gebruiken ter vervanging
Als je niet echt regelmatig droogshampoo gebruikt, en je vindt het wat duur, kan je gerust talkpoeder gebruiken. Dit heeft hetzelfde effect op je haar, en kost veel minder! Gebruik het natuurlijk ook niet alle dagen.

FEIT: Van droogshampoo krijg je jeuk
Het is niet echt bewezen, maar de meeste mensen die regelmatig droogshampoo gebruiken krijgen vaak last van roos en jeuk op hun hoofdhuid. Als je echt niet zonder kan, probeer dan eens een duurdere variant.

Conclusie
Droogshampoo is handig, maar enkel in noodgevallen. Ga je naar een festival, neem hem dan gerust mee. Heb je je overslapen en geen tijd meer om je haar te wassen? Eens spuiten en je probleem is opgelost. Maar niet meer dan dat. Zorg dat je haar gezond blijft, door het regelmatig met échte shampoo te wassen.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '