Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© KoolShooters via Pexels

Weg met die grijze teint. Hello, spring glow!

Met deze tips doe jij je doffe winterhuid opnieuw stralen

Of je nu een bleke huid hebt of gezegend bent met een donkerdere teint, niemand ontkomt eraan: rond deze tijd van het jaar is onze huid op haar dofst. De gezonde glow die ons velletje tijdens de zomer had gekregen, is volledig verdwenen en ons gelaat ziet er grauw en grijs uit. Vrees niet: er zijn manieren om die stralende huid snel terug te winnen.

Niet te warm, niet te koud.

De verleiding is groot om tijdens koude winterdagen heet water te gebruiken om je te wassen. Dat kan je beter niet doen, want zowel heet als ijskoud water halen de natuurlijke oliën weg van je huid, waardoor die droger achterblijft. Vooral je gelaat, haar en handen kan je dus maar beter met lauw water wassen.

1, 2, 3, smeren!

Heb je net een bad of douche genomen of heb je gewoon je gezicht gewassen? Smeer dan meteen daarna een hydraterende crème. Je dag- of nachtcrème aanbrengen op een huid die nog wat vochtig is, kan helpen om dat vocht langer vast te houden. Dat geldt zowel voor je gelaat als voor je lichaam.

Zoek je zuur.

Exfoliëren helpt om dode huidcellen te verwijderen en poriën vrij te maken. Resultaat: een schone huid die er veel egaler uitziet. Ga op zoek naar een zachte peeling die je dagelijks mag gebruiken. Zo’n peeling bevat doorgaans een bepaald percentage zuur, je herkent het product meestal aan de benaming BHA of AHA, kort voor beta hydroxy acid of alpha hydroxy acid. Een van de populairste varianten is salicylzuur, een zeer efficiënt bestanddeel om een vettere huid te verlossen van acne, maar ook om droge huidjes weer te doen stralen en roodheid te verminderen.

De Glow Tonic van Pixi bevat glycolzuur en breng je met een wattenschijfje aan over je volledige gelaat. Hij werkt als een exfoliant die je niet hoeft af te spoelen. Droge plekjes en vervelende velletjes verdwijnen en je huid krijgt een gezonde glow van binnenuit. Getest en goedgekeurd door de redactie.

Antioxidanten voor je huid.

Als er één ingrediënt is dat onze beautyredactrices niet kunnen missen in de winter, is het vitamine C. Zowel in je voeding als in verzorgingsproducten draagt vitamine C bij tot de vorming van onder andere collageen, wat de huid soepeler en voller maakt. Elke dag een glas lauw water met citroen drinken kan dus helpen om je huid te doen stralen én om die langer jong te houden.

Let wel op: een serum of gel dat actieve antioxidanten bevat, zal je meestal niet beschermen tegen de zon. Erbovenop een crème met zonnefactor smeren is dus de boodschap.

Hydrateren van binnenuit.

In de winter smaakt niets zo goed als een lekker warme kop koffie of thee, maar vergeet niet om ook voldoende water te drinken. Hoe meer vocht je lichaam binnenkrijgt, hoe meer het kan gebruiken om je huid fris en gehydrateerd te houden.

Vochtige lucht.

Zowel de koude buiten als de verwarming binnen zorgen ervoor dat de lucht in je slaapkamer erg droog is. Een luchtbevochtiger helpt niet alleen om beter te slapen, hij zorgt er ook voor dat je huid ’s nachts meer vocht krijgt, waardoor ze zich beter kan herstellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '