Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Van Halewyck

Dit handige beautymasker knutsel je zelf in een handomdraai.

DIY: maak zelf een sheet mask in slechts 20 minuten

Heb je een oud T-shirt en een schaar liggen? Dan ben je al halverwege het maken van dit handige sheet mask. Het is niet alleen supersnel klaar, maar ook nog eens herbruikbaar.

Sheet masks, een beautytrend die overgewaaid is uit Azië, zijn niet meer weg te denken uit de winkelrekken. Een sheet mask is eigenlijk gewoon een in fijne ingrediënten gedrenkt stukje stof dat je op je gezicht legt en dat je zo zijn werk laat doen. Nadien gooi je het masker gewoon in de vuilnisbak. Het is niet erg duurzaam, en daarom maak je het best zelf een herbruikbare sheet mask. Alle ingrediënten vind je bovendien in de supermarkt of natuurwinkel.

Dit heb je nodig

  • Oude stof (bv. van een T-shirt, het liefst katoen)
  • Schaar
  • Rozenwater
  • Afgekoelde witte thee
  • Aloë-veragel

Zo maak je het

  1. Knip een ovaal ter grootte van je gezicht uit een stuk stof.
  2. Leg het lapje stof op je gezicht en teken voorzichtig een stip waar je ogen, neus en mond zich bevinden. Met een schaar knip je 2 cirkels voor de ogen en 2 strepen voor je neus en mond uit. Je sheet mask is klaar!
  3. Je kan verschillende soorten vloeibare maskertjes maken om het sheet mask in te dopen, maar hieronder vind je eentje dat voor alle huidtypes geschikt is. Maak een kopje sterke witte thee en laat het afkoelen. Voeg daar 2 eetlepels rozenwater en een eetlepel aloë-veragel aan toe.
  4. Roer goed en doop je sheet mask in het mengsel. Wring het masker voorzichtig uit en leg het op je gereinigde huid.

Je kan dit masker 20 à 30 minuten zijn werk laten doen. Nadien gooi je het gewoon in de was voor je volgende gebruik.


Wil je graag meer zelfgemaakte producten uitproberen? Je vindt tal van recepten in het boek ‘Homemade Beauty’ van Zoë Van Quickelberge (€ 22,50).


Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '