Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© whenpiggflies op Instagram

Hoog in de lucht zie jij er nog even fab uit!

Dit zijn dé reisbeautytips van stewardessen

Als je van één iemand goede traveltips kan krijgen, is het wel van een stewardess. Met een groot aantal vlieguren en een inpakroutine die compleet on point is, zijn stewardessen vaak de meest doorwinterde reizigers. En dat geldt ook op beautyvlak!

1. Water (en de rest komt later!)

 

Water is je #1 benodigheid tijdens een vlucht – en die minibekertjes die je tijdens het vliegen krijgt, zijn niet voldoende. De lucht in een vliegtuig is enorm droog, dus hydrateren is de boodschap. Als je genoeg drinkt, zal je er ook beter uitzien (en je beter voelen!) wanneer je landt. Het wordt aangeraden om minstens 1 liter water per vijf uur vliegtijd te drinken.

 

2. Reisverpakkingen zijn je beste vrienden

 

De regel is héél simpel: vloeistoffen in je handbagage mogen niet meer dan 100 ml bevatten, in totaal mag je niet meer dan 1 liter bij je hebben en de vloeistof moet in een doorzichtig zakje zitten. Bovendien is de security – afhankelijk van je reisbestemming – vaak niet mals: een tube van 250 ml waar nog maar drie druppels product in zitten, mag niet mee. En eerlijk: hoeveel pijn doet het om je favoriete facewash de vuilniszak in te zien vliegen?

 

3. Hydraterende spray

 

 

A photo posted by cleo online shop (@cleoolshop) on

 

Omdat je huid enorm uitdroogt tijdens een vlucht, zweren veel stewardessen bij een hydraterende gezichtsspray tijdens het vliegen. Niet alleen zorgt die voor voeding en verfrissing, maar het is ook een goede tip om je make-up een boost te geven voor je landt. De minispray van Evian zou een topper zijn om mee te vliegen, maar gewone setting sprays werken ook.

 

4. Smeren!

 

Je gezicht, je handen, je lippen… Alles wat je kan insmeren zonder vreemde blikken te krijgen van je medepassagiers, moet je insmeren. Bovendien is het best ontspannend om jezelf een mini-spasessie te geven tijdens het vliegen. En hey, een gehydrateerde huid bruint egaler. 😉

 

5. SPF is belangrijk – zowel op de grond als in de lucht

 

Ja, écht: hoe hoger je zit, hoe meer je aan de zon blootgesteld wordt. SPF is dus niet alleen belangrijk wanneer je landt op je (hopelijk tropische) bestemming, maar ook tijdens het vliegen. Vooral wanneer je een plaats aan het raam hebt, is het verstandig om regelmatig wat zonnecrème te smeren.

 

6. Neem je belangrijke make-up mee in je handbagage

 

 

A photo posted by Laura (@elsieandnell) on

 

Want er is niets erger dan een gebroken Naked Palette uit je koffer te moeten halen. Of stel je voor dat je je heilige dagcrème – samen met je koffer – nooit meer terugziet. De horror!

 

7. Skip de make-up bij lange vluchten

 

Het is niet nodig en je kan er lastiger dutjes door doen, dus make-up laat je beter achterwege bij vluchten die langer zijn dan vijf uur. Als je meteen na je vlucht ergens moet zijn, kan je desnoods wat producten meenemen voor een touch-up net voor je landt. Heb je een korte vlucht? Dan kan je gerust met make-up vliegen. Kies wel voor een langhoudende formule, zodat alles zeker goed blijft zitten. Ook crèmige producten blijven langer mooi in droge omstandigheden.

 

8. Neem je antibacteriële handgel mee

 

Je zit met veel mensen in een kleine ruimte die vaak gebruikt wordt, dus bacteriën zijn overal. Gebruik je handgel na een toiletbezoek, voor het eten en voor je iets beautyrelated doet, zoals je lippenbalsem aanbrengen of je gezicht insmeren.

 

 

9. Rode lippenstift

 

 

A photo posted by Natalia Krupa (@natix_xx) on

 

Als er niet veel meer te redden valt: ga voor een felrode lippenstift en (indien nodig) een zonnebril. Groggy na een vlucht, ik?

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '