Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nooit meer droge lippen!

Dit is het geheim voor zijdezachte lippen

Wat vervelend toch, van die droge, schilferige lippen. We hebben er allemaal last van. Zeker als het koud wordt, kunnen je lippen echt op springen staan. Daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen. We hebben onze precious lips tenslotte nodig om te zoenen, te tuiten op selfies én om uren aan girl talk te doen. En geef toe, wie wil er nu geen kusmondje à la Angelina Jolie? We kunnen nu niet enkel Brad van haar stelen, maar ook haar feilloze lippen. Volg deze vier stappen en straal! 

1. Exfolieer

 
Het klinkt een beetje vies, maar ook onze lippen bevatten dode huidcellen. De eerste stap naar zachte lippen is dan ook het verwijderen van deze dode cellen. Dit kan op twee manieren. Een heel goede truc is een tandenborstel. Ja, echt waar, dat ding kan beter van pas komen dan je zou vermoeden. Maak je tandenborstel vochtig met wat water en 'poets' als het ware je lippen door heen en weer te bewegen. Zo komen losse velletjes en huidcellen los. Een andere manier is het gebruiken van een lipscrub. Eén keer per week scrubben zou moeten volstaan. Maak je lippen nat met water en breng wat scrub aan. Daarna maak je met je vingers een ronde beweging. Doe dit ongeveer vijf minuten en was vervolgens de scrub af met water.
 

2. Smeer

 
Onthoud: ga nooit of te nimmer de deur uit zonder lippenbalsem! Eender welk seizoen, zorg dat je hem altijd op zak hebt. In de lente en de zomer kan je kiezen voor een exemplaar met een beschermingsfactor tegen de zon. In de herfst en winter kies je voor een balsem die extra vocht inbrengt. Breng 's morgens en zeker 's avonds een ruime laag lippenbalsem aan. Bij koud winterweer mag je gerust enkele malen per dag smeren. Nog een tip: deel je lippenbalsem niet met anderen om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Hou hem ook nooit langer dan een jaar, zo krijgen oude bacteriën geen kans.

 

3. Hydrateer

 
Matte lippenstift is zo mooi, maar helaas niet bevorderend voor het vochtpeil in je lippen. Door de matte structuur kunnen je lippen droog worden en er bijgevolg losse velletjes tevoorschijn komen. Zorg er dus voor dat je, zeker bij koud weer, voor een lippenstift met hydraterende ingrediënten, zoals vitamine E, kiest. Wil je toch graag die matte lippenstift dragen? Vermeng hem dan met wat balsem op de rug van je hand. Breng vervolgens het mengsel aan met een lippenpenseel. 
 

4. Reinig

 
Lady's, ook al ben je net thuis van een avondje stevig doorzakken en dus doodmoe, ga nooit slapen zonder te reinigen! Dit geldt niet enkel voor je huid en ogen, maar ook voor je lippen! Besprenkel een watje met reinigingsproduct en zorg ervoor dat alle restjes make-up van je lippen verwijderd zijn. Spoel vervolgens grondig met veel water. Hierna kan je voor het slapen gaan nog een laagje lippenbalsem aanbrengen.
 
Om je op weg te helpen kozen wij voor jou de leukste producten om dit stappenplan mee te proberen. Enjoy! 

Scrub Givenchy

Scrub Givenchy

€ 85,90 – Bekijk hier

Clarins cleansing duo milk + tonic

Clarins cleansing duo milk + tonic

€ 46,90 – Bekijk hier

Lippenstift Estee Lauder

Lippenstift Estee Lauder

€ 25,15 – Bekijk hier

Purity gezichtsreiniger

Purity gezichtsreiniger

€ 11,40 – Bekijk hier

Lippenbalsem Bobbi Brown SPF 15

Lippenbalsem Bobbi Brown SPF 15

€ 24,00 – Bekijk hier

Lippenstif M.A.C Cosmetics

Lippenstif M.A.C Cosmetics

€ 20,00 – Bekijk hier

Lipscrub Clinique

Lipscrub Clinique

€ 26,00 – Bekijk hier

Lippenbalsem Rituals

Lippenbalsem Rituals

€ 8,50 – Bekijk hier

Lippenstift Bobbi Brown

Lippenstift Bobbi Brown

€ 27,50 – Bekijk hier

Scrub Collistar

Scrub Collistar

€ 44,95 – Bekijk hier

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '