Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Dit is het belangrijkste kenmerk van je gezicht

In tegenstelling tot wat je zou denken zijn je ogen niet het belangrijkste deel van je gezicht. Het kenmerk dat er wél voor zorgt dat we een langdurige indruk nalaten, zijn onze wenkbrauwen.

De recente hype rond wenkbrauwen wordt nu ook wetenschappelijk bevestigd. De Universiteit van Lethbridge in Canada heeft een onderzoek gevoerd naar hoe je wenkbrauwen het beeld beïnvloeden dat anderen van je krijgen. Daaruit blijkt dat ze niet alleen essentieel zijn voor je gelaatsuitdrukkingen, ze zorgen er ook voor dat mensen je zullen herkennen.

 

De onderzoekers toonden de deelnemers 25 foto's van celebrities zonder wenkbrauwen en nadien 25 foto's van celebs zonder ogen. De deelnemers slaagden erin om 56% van de celebs zonder ogen te herkennen en maar 46% zonder wenkbrauwen. Je wenkbrauwen zijn dus belangrijker dan je ogen als je een langdurige indruk wil maken.

 

Wat je hieruit moet leren? Dat je wenkbrauwen écht wel een heel belangrijke stap zijn in je make-upritueel. Ontdek hier hoe je ervoor zorgt dat je wenkbrauwen er natuurlijk en toch op hun best uitzien. En lees dit even als je benieuwd bent naar wat voor wenkbrauwen bij jouw gezichtsvorm passen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '