Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Hadden jullie meer of net minder verwacht?

Dit geven toekomstige bruidjes gemiddeld uit aan hun trouwjurk

Je trouwdag is niet alleen de mooiste dag van je leven, maar ook de duurste. Aan alles is namelijk een prijskaartje verbonden en wij waren benieuwd hoeveel geld bruidjes in spe uitgeven aan hun trouwjurk.

Je trouwt – hopelijk – maar één keer in je leven, dus alles moet gewoon perfect zijn. Een van de eerste dingen waarnaar je op zoek gaat, is je trouwjurk, en wij vroegen ons af hoe diep jullie hiervoor in je portemonnee tasten.
 

Uit een recent onderzoek van de webshop Lyst blijkt dat de gemiddelde trouwjurk net geen 1000 euro kost. Op basis van de cijfers van vorig jaar kunnen we concluderen dat we ook steeds minder uitgeven aan bruidsmode. In 2016 was dit namelijk nog 1200 euro.


Say yes to the dress

1000 euro blijft natuurlijk veel geld, maar wij hadden het gemiddelde bedrag toch iets hoger verwacht. Opgelet: de gegevens zijn gebaseerd op de ontdekkingen van de website Lyst. Onderzoekers hebben een enquête afgenomen bij zo’n 100 brides to be en ze hebben ook gekeken naar de zoekopdrachten op de webshop.
 

Wat we ook verrassend vonden, is dat we best veel geld uitgeven aan onze trouwschoenen. Die mogen bijna evenveel kosten als onze jurk. Globaal gezien geven we dus steeds minder uit aan onze trouwjurk en dit komt volgens de studie omdat veel merken zoals Topshop en Asos bruidsmode al voor een iets toegankelijkere prijs aanbieden.
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '