Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher

Dé tip voor echt vollere wimpers

Vijf keer, tien keer of zelfs twintig keer meer volume: de nieuwste mascara's beloven veel. Eerlijk? Twintig keer vollere wimpers willen we zelfs niet, en de meeste resultaten zijn teleurstellend. Hoe je dan wel aan die volle bos wimpers komt? Het geheim zit in dit wit toverstokje van Dior.

Ik krijg vaak – nou ja, soms, maar ik onthou het gewoon graag – de opmerking dat mijn wimpers zo lang en vol zijn. Mijn geheim? Nope, geen valse wimpers. Met mijn geduld (geen) en  handigheidsgraad (ver onder nul) komt dat niet goed. Wél zit het'em in de juiste mascara kiezen, én het extraatje dat ik altijd gebruik.

De juiste mascara

Voor mij is de perfecte mascara voor vollere wimpers eentje die een 'soft' effect heeft. Geen hoogglanzend wetlook-effect dus maar eerder een volumebooster met veertjes-effect.

Een paar mascara's vind ik hiervoor ideaal:

*    False Lash Wings van L'Oréal (€ 16,99, drogist) trekt je wimpers mooi omhoog naar de buitenhoeken zodat je ogen groter lijken.

*    Clump Defy van Max Factor (€ 14,99) geeft met één laagje een subtiele boost aan je wimpers, met meerdere laagjes Echt Veel Volume. Zonder klonters. Je kan hem vijf lagen over elkaar aanbrengen, hij geeft geen klonters. Trust me. 

* Alltime favorite van veel beautyredactrices en dat is terecht:             Lash Queen van Helena Rubinstein ( € 30,60, parfumerie). Volume, lengte én krul met een soft, naturel effect.

 

Het magische boostlaagje

Gebruik een laagje witte basismascara onder je mascara. Ik gebruik altijd de Maximizer van Dior, ontworpen voor de backstage-makeups, maar nu ook gewoon in de parfumerie te koop. Hij heeft een onmiddellijk effect, door je wimpers van een verdikkende en verlengend laagje te voorzien. Rond elk haartje wordt een extra coating gelegd, wat ervoor zorgt dat ze echt een pak voller zijn. De vezeltjes in de Maximizer maakt ze ook een stukje langer. De ideale basis voor je mascara.

Daarnaast werkt hij ook op lange termijn, omdat hij verzorgende en boostende ingrediënten bevat die je wimpers sterker maakt. Geen overbodige luxe, als je bedenkt dat je ze alle dagen (ik toch, zondag inclusief) onder een laag mascara bedekt.

 

Foto hieronder:

1: 'naakte wimpers'

2: met een laagje Dior Maximizer

3: met twee laagjes Clump Defy van Max Factor

 

dior maximizer volle wimpers

 

 

 

Diorshow Maximizer – € 36 – Dior, parfumerie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '