Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Maar bezint eer ge begint

De platinablonde bob lijkt hét zomerkapsel van 2016 te worden

Als kanjers als Taylor Swift, Jennifer Lawrence en Kristen Stewart zich hetzelfde kapsel laten aanmeten, kan je er zeker van zijn dat het een trend wordt. De drie diva's zien er edgier dan ooit uit met hun platinablonde bob en geven waarschijnlijk niet alleen ons een flinke dosis hair envy. Maar voor je in een impulsieve bui de verfborstel en schaar in je lokken laat zetten voor een coupe J.Law, is het belangrijk even te bezinnen. Wat komt er allemaal bij zo'n make-over kijken?

1. Past het bij je huidskleur?

 

Niet iedereen staat zomaar met elke haarkleur, zoveel is duidelijk. Platinablond past het best bij vrouwen met een koude huidskleur, zoals Taylor Swift. Als je eerder verbandt dan snel bruin wordt en een rozige of perzikkleurige teint hebt, behoor je tot die categorie. Vrouwen die eerder snel bruinen en een gelige of gouden teint hebben, hebben een warme huidskleur. Het is natuurlijk geen ja/nee-verhaal – Rihanna had ooit platinablond haar en het stond haar prachtig, maar het is natuurlijk Rihanna – dus het is een goed idee een platinablonde pruik te proberen vooraleer je de stap zet.

 

De bob is spijtig genoeg evenmin voor iedereen weggelegd. Bepalend hiervoor is de vorm van je gezicht. Zo verklapten we jullie een tijd geleden al een trucje waarmee je kan bepalen of een kortere coupe je zou staan. Vraag ook zeker advies aan je kapper over welke lengte het best bij jou zou passen.

 

2. Is het je de moeite/kosten waard?

 

Zeker als je van nature donker haar hebt, wordt het een intensief proces van meerdere kappersbeurten om je kleur juist te krijgen en te houden. Afhankelijk van hoe snel je haar groeit, zal je toch zeker om de paar weken je wortels moeten laten bijwerken om een lelijke uitgroei te vermijden. Daarnaast zijn ook alle verzorgingsproductjes om je haar gezond te houden na zo'n kleuring niet goedkoop. Wie er glamoureus wil uitzien, moet er iets voor over hebben, zeker?

 

3. Vertrouw je je kapper?

 

Kies de juiste kapper. Als de kapper in je straat waar je van kleinsaf elke twee maanden je puntjes laat knippen geen ervaring heeft met zulke kleuringen, kan je hem/haar beter eens bedriegen en naar een ervaren kapper gaan. Probeer het vooral niet zelf te doen, want platinablond kan volgens specialisten nogal snel oranje uitslaan als het verkeerd gedaan wordt.

 

 

4. Je zal je make-uplook moeten veranderen.

 

Je weet ondertussen welke kleuren je staan, maar dat verandert allemaal wanneer je van haarkleur verandert. Wees je er van bewust dat nieuwe make-up dus een extra kost zal zijn wanneer je voor platinablond gaat. Denk ook na over je wenkbrauwen: moeten die ook lichter of net donkerder gekleurd worden? Vraag ook hierover raad aan je kapper.

 

 

Lees ook:

 

51 x kapselinspiratie voor halflang haar op Pinterest

 

KAPSELS: 13 gevlochten dotjes om meteen te proberen

 

KAPSELS: de mooiste carrés gevonden op Pinterest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '