Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De modehits (nu ja) & -missers van het Songfestival

Catherine Kosters
Zaterdag ging Conchita Wurst, aka de vrouw met de baard, lopen met de prijs voor beste nummer en vredeswens op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Behalve zijn/haar gouden paillettenjurk spotten we nog heel wat toppers (binnen z'n genre, in ieder geval), én flops op het muzikale feest der wansmaak.

Flop

Flop

De rode jurk van Azerbeidzjan had van ons punten gekregen voor de dramatische ombre, ware het niet voor die affreuze decolleté-inzet. P.S. beige is niet hetzelfde als huidkleurig.

Top

Top

Donatan en Cleo zagen er eerder Tirools uit dan Pools, maar we houden wel van de folkloristische trend die we hier zien. Erg Valentino.

Flop

Flop

Emma van Italië kan concurreren met Miley Cyrus op vlak van tongcapriolen, podiumobsceniteiten en (gebrek aan) stijlgevoel.

Top

Top

De Teletubbiesmoppen liggen voor het oprapen, maar eigenlijk vonden we de monochrome insteek van de IJslandse jongens van Pollapoenk best schattig.

Top

Top

Dat haar, die jurk, dat lijf, die baard! Conchita is een stijlicoon.

Flop

Flop

Sorry Slovenië, géén punten voor deze hopeloos ouderwetse en vormeloze slechte stiefmoeder van een jurk.

Flop

Flop

Twin Twin uit Frankrijk haalde de technobillylook van Deense ninetiesgroep Cartoons van onder het stof, en dat bleek echt overbodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '