Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @lindahallberg

Catwalk-It-Yourself: focus op de wimpers, baby!

De redactie

Je wimpers aanzetten met een beetje mascara was waarschijnlijk een van de eerste stappen in je make-uproutine. In de herfst van 2017 mag het op wimpervlak allemaal een beetje meer zijn. Kleur, drama of sixties? Alles kan, als je er maar het lef voor hebt. Camera, light, lashes!


Door de jaren heen zijn ook wimpers onderhevig geweest aan trends. In een ver verleden werden ze zelfs rood gekleurd naar het voorbeeld van koningin Elizabeth, en de eerste mascara was een klein beetje giftig en ongezond voor de drager. The things we do for beauty! Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende technieken om met je wimpers te doen wat je wil, zonder dat ze een voor een uitvallen. Hier zijn drie grote trends waarmee jij zelf aan de slag kan!

Naturel, met een tikkeltje extra


https://www.instagram.com/p/Baz-R9WF2TG/?taken-by=kyliejenner

Opvallend: we zagen steeds vaker volledig naakte wimpers op de catwalk! Er zijn tegenwoordig dan ook veel mogelijkheden om je natuurlijke wimpers net dat tikkeltje extra te geven. Wimperextensions zijn een gigantische hype: daarbij plaatst een specialiste individuele wimpertjes op en naast je bestaande wimpers. Ook een wimperlift kan je laten doen: die zorgt voor een mooie vorm en krul in je natuurlijke wimpers. Natuurlijk zijn zulke ingrepen niet supergoedkoop, en doe ook voldoende research voor je een afspraak bij iemand boekt. Je wil natuurlijk niet dat je wimpers door een slechte applicatie na verloop van tijd allemaal uitvallen!

Overdaad schaadt niet

De tijd dat je met één laagje mascara toekwam, is voorbij. Zeker voor dramatische looks zijn de zogezegde spinnenpootjes (heel grunge, jaren negentig) enorm populair. Hoe doe je het zelf? Heel simpel; breng een eerste laag mascara aan, laat die goed drogen en breng een tweede laag aan, en een derde, een vierde, een… welja, je snapt het wel, tot je de gewenste dikte hebt. Een alledaagse look is het niet, maar voor een avondje uit (of misschien een laat halloweenfeestje?) is het ideaal.

Regenboogogen


Last but not least, mijn ontegensprekelijke favoriet! Gekleurde mascara’s raakten na de nineties even in de vergetelheid, maar nu zijn ze helemaal terug. Breng ze aan op je bovenste wimpers voor veel effect of alleen op je onderste voor een fijn detail. Qua kleur kan je kiezen: ga je voor een kleurtje dat je ooglook complementeert? Of kies je juist voor contrast? Gekleurde mascara is ook perfect voor wie graag zijn ogen iets beter laat uitkomen, met simpele kleurenlogica maak je jouw groene, bruine of blauwe ogen nog feller!

https://www.instagram.com/p/BXqyAX_lr8W/?taken-by=maybelline

Tekst: Joppe De Campeneere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '