Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @aliciakeys

Catwalk-It-Yourself: probeer de échte #nomakeup look

Geloof het of niet, maar een van de grotere trends op de catwalk was de #nomakeup look. En dan heb ik het niet over een natural make-uplook waar achter de schermen toch veel werk is ingekropen, neen: meer dan een goeie moisturizer en een balsem op de lippen zat er niet in, of beter, op. Ga deze zomer ook eens voor een dagje au naturel, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of alles op je gezicht nog perfect zit. #nomakeup, maar dan écht!

We leven in een wereld van uitersten, waarin alles mogelijk is. Heb je zin om all the way dramatisch te gaan met je make-up? Doen! Maar het tegenovergestelde kan ook: heb jij geen zin om make-up te dragen? Even goed. De laatste jaren is de wereld zo divers dat trends niet meer na, maar naast elkaar komen te staan. Kort gezegd: alles is mogelijk.

 

Alles is mogelijk, maar toch is er nu al een tijdje een evolutie aan de gang die eerder niet bestond: die van het naturelle gelaat. Geen foundation, geen oogschaduw, geen lipstick: puur natuur, that’s it. Designers zijn al een tijdje fan van naakte gezichtjes, maar zeker op sociale media en in de celebritycultuur is het nog relatief onconventioneel om jezelf zonder laagje make-up te tonen. De laatste tijd komt daar verandering in: zangeres Alicia Keys heeft publiekelijk alle cosmetica afgezworen, contouring is op de terugweg en zelfs Kim Kardashian verscheen op een modeshow zonder een spatje make-up. Yep, the nude face wordt zowaar een modestatement, een accessoire bijna.

 

We zijn het zodanig gewoon dat vrouwen make-up dragen, dat het ons eerder opvalt als ze voor puur natuur gaan dan als ze kiezen voor een smokey eye. Hoe gek is dat? En dat terwijl het helemaal geen kwaad kan om af en toe eens je make-uproutine te skippen, integendeel. Veel beautyproducten kunnen in je huid kruipen, en sowieso is het met make-up moeilijker voor je huid om te ademen. Nu, zeker op vrouwen ligt er vaak een enorme druk om er goed uit te zien en imperfecties te camoufleren, en het is soms angstaanjagend om zonder iets van make-up op de deur uit te wandelen. Wat als ze mijn roodheid zien, of mijn puist? Laat dit een geruststelling zijn: zo goed als iedereen heeft imperfecties, en dat is oké, en mensen kijken heus wel verder dan die rode bobbel op je voorhoofd (en als ze dat niet doen, kan je ze gewoon rechtstreeks klasseren in het vakje ‘klaar mee’).

 

Er zijn natuurlijk kleine tips en tricks die je kunnen helpen met een kleine confidence boost om je over de drempel te krijgen. Eerst en vooral, één woord: moisturizer! Voedt je huid voldoende voor je aan de dag begint, en gebruik in de zomer liefst één waar zonnebescherming in zit. Je kan ook een moisturizer gebruiken die een kleine glow geeft, zo zie je er de hele dag lang stralend uit. Een andere tip is een wimperkrullertrucje is een lippenbalsem die verzorgend werkt en een subtiele glans geeft, zo hou je ook je mond gezond. Ik zou zeggen: probeer het eens, je zal merken dat het deugd doet om eens niet te moeten denken aan je lipstick als je van dat glas wijn wilt drinken, of aan je mascara die zou uitlopen bij een onverwacht emotioneel moment. En weet je? Als je het niks vindt, ga je de volgende dag toch gewoon weer voor een dramatische smokey eye en een felle lip? You do you, honey!

 

Tekst: Joppe De Campeneere

 

Meer lezen van Joppe?

 

Partner Content

' ' ' '