https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Jens Mollenvanger voor Flair

Moderedactrice Catherine onthult haar vakgeheimen.

Moderedactrice Catherine: ‘Denk af en toe eens: f*ck it. Een oversized boiler suit doet niks voor je curves, maar is wel cool’

Dat er niets boven een geslaagde make-over gaat, weten we bij Flair als geen ander. Doorheen de jaren gaf ons mode- en beautyteam meer dan 2000 lezeressen een nieuwe look. Speciaal voor jou verklappen ze hun grootste vakgeheimen. Vandaag aan de beurt: moderedactrice Catherine.

1. Fake it till you make it


De modevraag die ik het vaakst krijg, luidt ‘Hoe draag ik meer kleur of prints?’. Veel vrouwen zijn bang om op te vallen, en dat heeft vaak met onzekerheid te maken. Ik geloof gelukkig in het motto ‘fake it till you make it’: trek eens een power suit of een knalrode maxi-jurk aan, en dan volgt dat zelfvertrouwen vanzelf.

2. Cut the crap


Rigide stijlregels zijn bullsh*t. Wat mij betreft, kan je zonder problemen vloekende kleuren dragen, verschillende prints mixen of oversized met oversized combineren. Zolang je er zelf maar in gelooft.

3. Mix & match


Mismatchen is een kunst op zich. Twijfel je over de kakofonie aan kleuren, laat dan één tint uit je outfit terugkomen in je accessoires. Zo zie je er toch gecoördineerd uit.

4. Combineren kan je leren


Deze combinaties zijn wat mij betreft altijd winnaars: een midi-jurk met lange mouwen en sneakers, een geruite pantalon met een rolkraagtrui en flats, een wijde jumpsuit met een riempje en hakken, en een rechte cropped jeans met een T-shirt en enkellaarsjes. Ze komen keer op keer terug in onze make-overs omdat ze tegelijkertijd hip en tijdloos zijn.

5. F*ck it


Veel vrouwen willen weten hoe ze zich moeten kleden voor hun figuur. Mijn advies is dubbel: zet je pluspunten gerust in de verf – benadruk je taille met een riem, je benen met een korte rok of je achterwerk met een strakke kokerrok – maar denk af en toe ook eens: f*ck it. Een oversized boiler suit doet bijvoorbeeld niks voor je curves, maar is wel gewoon cool.

6. Groter = beter


Als algemene regel geldt: koop liever een maatje te groot dan te klein. Dat lijkt logisch, maar je zou ervan versteld staan hoeveel vrouwen zich in een te krappe jurk proberen te wringen.

7. Surprise!


Op trends staat geen maat of leeftijd. Heb je een voller figuur? Draag die crop top dan gewoon. Ben je ouder dan 50 jaar? Verras vriend en vijand in een knalroze broekpak. Het leven is te kort om je zorgen te maken over wat anderen zullen denken.

8. Fast fashion? Nee, bedankt!


We houden allemaal van een koopje, maar sta stil bij de impact van fast fashion. Heb je nood aan een nieuwe outfit voor weinig geld? Kijk eerst wat je al in de kast hebt hangen en koop enkel wat je echt zal dragen. Ruil ook eens met vriendinnen of shop vintage.

9. Fake = passé


Doe je research. Je laten inspireren door de grote modehuizen is oké, maar kopieën zijn dat niet. Een fake Chanel is altijd passé.

10. Be-YOU-tiful


Mode moet voor mij fun en persoonlijk zijn. Speel, experimenteer en wees vooral jezelf. Niets is saaier dan een fashion victim dat klakkeloos elke trend volgt of van kop tot teen in één designermerk gehuld gaat. En dat zeg ik niet alleen omdat ik zo’n full look van Gucci niet kan betalen (knipoogt).

Nog meer mode: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content