https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

En zelfs de grootste haarkluns kan deze look namaken!

‘Braided tendrils’ is de kapseltrend die je dit najaar wil proberen

Dat de nineties aan een comeback bezig zijn, is al een tijdje duidelijk en dan hebben we het niet alleen over de modewereld. Ook op vlak van kapsels zien we heel wat oude bekenden terug en daar is onderstaande kapseltrend hét bewijs van. ‘Braided tendrils’ zijn dit najaar namelijk terug van weggeweest en wij gaan deze schattige, kleine vlechtjes zeker en vast eens proberen. Jullie ook?


Ben jij dol op vlechtkapsels, maar ben je helaas allesbehalve handig? Dan ga jij onderstaande kapseltrend alvast geweldig vinden. Braided tendrils (oftewel piepkleine vlechtjes ter hoogte van je voorste plukken) maken momenteel namelijk furore op Instagram. Je hoort het dus al: deze look kan zelfs het kleinste kind klaarspelen.

Dé kapseltrend van het najaar


Zélfs een kind zou dit kapsel kunnen namaken, maar zo komen we meteen aan bij de valkuil van deze kapseltrend. Het kan er namelijk snel redelijk kinderachtig uitzien. Het is dus belangrijk dat je je haar op de juiste manier gaat stylen. Wat voorbeeldjes ter inspiratie zijn dan ook meer dan welkom en die vinden we uiteraard terug op – waar anders? – Instagram.

Op sociale media doet de trend het al een tijdje goed. Zo werd Bella Hadid met deze look gespot tijdens Paris Fashion Week in maart. En Margot Robbie mag zich al helemaal een trendsetter noemen, want zij werd vorige zomer al met deze piepkleine vlechtjes gezien.

Waarom is deze look nu zo populair? Eerst en vooral leggen ze het accent op je jukbeenderen waardoor deze beter tot hun recht komen. Daarnaast is het ook nog eens een makkelijke manier om je uitgroei te camoufleren en laat dat nu een van de redenen zijn waarom het dé kapseltrend van het najaar is.

Wie wil, kan de zogenaamde braided tendrils zeker zelf eens proberen. Het is namelijk ontzettend makkelijk en het kan bij vrijwel elke haartextuur. Wij vinden de look het mooiste in combinatie met een paar nonchalante waves, maar ook in combinatie met iets strakkere krullen, een hoge paardenstaart of een knotje ziet het er mooi uit.

Zoals gezegd moet je alleen vermijden dat het resultaat er kinderlijk uitziet. Probeer dus niet om twee perfecte vlechtjes te maken. Net zo zorg je voor een moderne uitstraling! Gebruik ook geen elastiekje om de vlechten op hun plek te houden. Breng in de plaats een royale laag haarspray aan ter hoogte van de uiteindes en maak het haar onderaan vast met een haarschuivertje terwijl het product droogt. Nadien mag je de schuivertjes gewoon weer losmaken. Good luck!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content