Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Maak je haar zomerklaar

Bosje stro? No!

Chloor en zout maken je haren droog. De haarschubben gaan open staan en je haar wordt broos en breekbaar. Doe daar nog eens een flinke dosis zon bij en je haar voelt al snel aan als een verlept bosje stro.

Bosje stro? No! Dit doe je:

  • Gebruik in de zomer altijd een zonnespray voor je haar. Die beschermt je haar niet alleen tegen uv-straling (en dus uitdroging en verkleuring), maar geeft het ook wat meer body, waardoor het makkelijker te stylen is.
  • Ben je van plan in zee te duiken? Maak je haar dan eerst nat met mineraalwater en kies voor een beschermende olie. Die zorgt ervoor dat je haar beter beschermd is tegen chloor.
  • Let erop dat je na élke zwembeurt je haar uitspoelt en wast met een milde aftersunshampoo. Die hydrateert je haar en haalt alle chloor- en zoutresten eruit.
  • Neem tijdens deze maanden 1 à 2 keer in de week een verzorgend maskertje.
  • Het lijkt misschien logisch, maar laat in de zomer je haar niet natuurlijk drogen. Vochtig haar is namelijk veel gevoeliger en raakt snel gestrest door wrijving. Wat moet je dan wel doen? Gebruik een beschermend stylingproduct en föhn op een milde warmtestand. Zo is de haarschacht beter beschermd en zit je haar toch netjes in model.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '