Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Ben jij klaar voor een halflang kapsel?

Je wil graag een halflang kapsel, maar je twijfelt nog of je wel afscheid kan nemen van je lange lokken? Hier zijn een aantal puntjes die je moet overwegen vooraleer je de kapper de schaar in je coupe laat zetten.

Is alles in je leven stabiel?

Na een break up zijn we vaak toe aan verandering en dit werken we maar al te graag uit op onze coupe. We zijn helemaal voor een nieuwe start, maar je maakt beter geen overhaaste beslissing waar je later spijt van krijgt. Zeker als het op je kapsel aankomt. Je haar groeit immers maar een centimeter per maand. Overweeg je een halflang kapsel zoals een lange bob? Doe dit dan alleen omdat je het echt zelf wil.

 

Kan je gaan voor een geleidelijke verandering?

Heb je echt lang haar? Knip dan eerst een klein stukje van je lokken vooraleer je alles afknipt. Zo krijg je een beter idee van hoe het er zal uitzien en kan je ook wennen aan de nieuwe textuur van je haar. Bij elke kappersbeurt kan je geleidelijk een stukje korter gaan. Probeer dus eerst een lange bob vooraleer je voor the real deal gaat. Zo heb je tijd om te wennen aan je nieuwe look, maar kan je ook nog van gedachten veranderen als het toch niets voor jou is.

 

Ben je klaar om meer werk in je coupe te steken?

Kort haar is makkelijker om voor te zorgen? Think again! Het duurt misschien iets minder lang om je lokken te wassen, maar qua styling heb je vaak toch wat meer werk. Ook moet je vaker naar de kapper om je coupe te onderhouden. Deed je vroeger je kapsel in een staartje of een top knot wanneer je een bad hair day had? Vergeet het maar! Je haar is vaak te kort, dus je zal het elke dag moeten stylen.

 

Kon je op elke vraag ‘ja’ antwoorden? Dan ben je klaar voor een halflang kapsel! Het is misschien een beetje raar om zo hard over een nieuw kapsel na te denken, maar als je ooit een kapsel hebt gehad waar je niet blij mee was, dan begrijp je het zeker. Better safe than sorry!

 

Lees ook:

Kapselinspiratie: celebs met halflang haar

Inspiratiefoto's van halflange kapsels

Halflange hairdo's: 20 x inspiratie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '