Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Leen Van den Meutter

Beautytips voor op skitrip

Het lijkt maar geen winter te worden. Voor wie toch de koude opzoekt in een ski-oord: deze beautytips.

 

1. Scrub away

Het zou het hele jaar door een vaste waarde moeten zijn in je beautyritueel. Ook wanner het koud is, is scrubben heel belangrijk om je huid te doen stralen. Je huid kan onder al die warme lagen wel een opfrisbeurt gebruiken. Gebruik daarom twee keer per week een scrub tijdens het douchen om de dode huidcellen weg te gommen.

 

scrub_kokos_winter_beauty_TheBodyShop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokosnoot lichaamsscrub – € 15 – The Body Shop.

 

2. Verzorg je nagelriemen

Ook je nagels verdienen extra aandacht, want door de koude kan de gevoelige huid rond je nagels beginnen splijten en afscheuren. Om dat te voorkomen, kan je je nagelriemen in conditie houden met een nagelriemolie Als je niet meteen een nagelriemolie bij je hebt, kan je ook lippenbalsem gebruiken. Multifunctioneel!

 

nagelriemolie_Essie_nagels_olie_winter_beauty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Essie Nagelriemolie met abrikoos – € 13,99 – verkrijgbaar bij Di en Kruidvat.

 

3. Neem geen te warm bad of hete douche

Als de temperaturen daarbuiten onder nul gaan, lijkt niets beter dan een zalig, warm bad  of  opwarmen onder een lange, hete douche. Maar dat doe je beter niet, want heet water zal je huid sneller uitdrogen. Als je toch graag een bad neemt, gebruik dan in koude maanden een badoie. Als je je afdroogt, doe je dat best door te deppen en zo weinig mogelijk te wrijven met je handdoek. Smeer na het douchen en badderen ook altijd een rijke bodylotion, bodybutter of olie.

 

bad_olie_tips_ski_skitrip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beauty Oil-Oil Bath – € 7,99- Nivea, drogist.

 

4. De ideale borstel

Statisch en dof haar à la Cruella de Vil zijn typisch bij wintertemperaturen. Gebruik de Satin Hair 7 borstel van Braun en je krijgt een drie-in-één resultaat. De borstel werkt met actieve ionen die je lokken onmiddellijk glanzend en glad maken én het statische en pluizige eruit halen. Alles wat jij moet doen is één knopje indrukken en de borstel doet de rest!

 

Braun_borstel_tips_ski_skitrip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Satin Hair Borstel – € 35 – Braun, electrowinkel.

 

5. De juiste lippenbalsem

Ga voor een smeuïge balsem die petroleum bevat. Klinkt gek, maar deze biedt meer bescherming. Een petroleumbalsem met SPF is nog beter voor het skiën, want de zon kan wel eens hevig op je lippen branden. Kijk ook na of je lipgloss geen kaneelzuur of cinnamaten bevat, want die kunnen je lippen irriteren en uitdrogen.

 

BabyLips_Maybelline_lippenbalsem_lippen_winter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maybelline Baby Lips SPF 20 – € 3,99 – verkrijgbaar bij Di en Carrefour.

 

6. Smeren, smeren, smeren

Tijdens je reis is het belangrijk je huid te hydrateren. Smeer je lichaam daarom regelmatig in met een vochtinbrengende bodylotion of -crème. Het beste moment om dat te doen is na een douche of bad, wanneer je huid nog niet helemaal droog is. Want dan neemt ze meer crème op.

 

Rituals_bodylotion_bodycrème_winter_huid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honey Touch bodycrème – € 15 – Rituals, www.rituals.be

 

7. Verzorg je haar tot in de puntjes

Ook je haren lijden onder de koude temperaturen. Gebruik af en toe een hydraterend haarmasker om je lokken weer een boost te geven. Het verzorgt niet alleen, maar legt ook je haarschubben weer plat zodat je haar er veel gezonder uitziet en meer glanst. Double win!

 

haarmasker_haar_Lush_winter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H'Suan Wen Hua haarmasker – € 13,70 – Lush.

 

8. Handcrème

Met guur weer kunnen je handen wel eens droog en ruw worden. Zorg ervoor dat je altijd een handcrème op zak hebt om je meest gebruikte lichaamsdeel tijdig te verzorgen. Gebruik ook steeds een crème nadat je je handen hebt gewassen, want dan zijn ze extra gevoelig voor uitdroging.

 

handcrème_handen_huid_winter_YvesRocher

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultra-voedende handcrème – € 7 – Yves Rocher, www.yvesrocher.be

 

9. Water

De belangrijkste en meteen ook meest simpele tip die we kunnen geven: drink voldoende water. Wanneer het kouder is, ben je niet snel geneigd een slokje te drinken, en al zeker geen water. Maar laat je niet misleiden, ook in de winter moet je vaak én veel drinken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '