Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Uren voor een scherm zitten, heeft een grote impact op mijn rug en nekspieren.'

UITGETEST: brand manager Evelien droomt weg bij een zalige massage... aan huis

De redactie

Heb jij nood aan een deugddoende massage? Dat treft! Want deze week krijg je er eentje bij je Flair voor maar € 25. Brand manager Evelien mocht alvast van een ontspannende massage genieten. Niet in een schoonheidssalon, wel aan huis.

Te lang geleden en door corona zou je bijna vergeten hoeveel deugd je spieren kunnen hebben van een professionele massage. Vol enthousiasme boek ik dan ook mijn massage bij RelaxiTaxi. Een vrij uurtje op vrijdagnamiddag: dat wordt het perfecte moment voor wat me-time.

Na het vastleggen van mijn massage borrelen er wel wat vragen op... Een massage aan huis: hoe werkt dat juist? Moet ik iets voorzien? Mijn masseur aan huis blijkt ook een man te zijn. Zou dit vreemd aanvoelen thuis? Maar geboekt is geboekt en om 14u stipt gaat dan ook de bel.

No place like home

Ik word meteen gerustgesteld door de masseur. Je moet zelf helemaal niets voorzien, want Yves brengt alles mee. En met alles bedoel ik werkelijk alles: een massagetafel, handdoeken, een diffuser én sfeervolle muziek. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien om er een ontspannend moment van te maken.

Waar je van je massage wilt genieten, mag je bovendien zelf kiezen: in je woonkamer, badkamer, slaapkamer... Omdat er een prachtig najaarszonnetje onze woonkamer binnendringt, kies ik voor deze plek. Wat ik je wel kan aanraden, is te kiezen voor een ruimte waar het lekker warm is, want je wordt ten slotte gemasseerd.

De behandeling en de effecten

Voor we echt van start gaan, vraagt Yves specifiek waar ik het meest last van heb. Uren voor een scherm zitten, heeft een grote impact op mijn rug en nekspieren. Een klein plekje aan de rechterkant van mijn ruggenwervel zit dan ook helemaal vast. Bovendien geef ik nog mee dat ik elke week volleybal op competitieniveau waardoor mijn rechterschouder sowieso gevoeliger is en sneller vast dreigt te zitten.

Yves raadt me een relaxatiemassage aan mét extra aandacht voor een aantal drukpunten die met lichte kracht gemasseerd zullen worden. Het doel is om zowel emotioneel als fysiek de doorstroming van energie aanzienlijk te verbeteren. Zo zou ik me na deze massage vitaler en energieker moeten voelen.

Om op mijn drukpunten nog extra in te werken, gebruikt Yves ook een massage gun dat nog krachtiger en efficiënter op specifieke probleemzones werkt. Dit kan soms pittig zijn, maar je mag altijd aangeven moest het te hard worden.

De massage zelf is heerlijk, mijn spieren worden met de minuut losser en de achtergrondmuziek zorgt voor de nodige rust in mijn hoofd na een drukke werkweek. En dat gewoon in mijn eigen huiskamer. Het lijkt bijna onwezenlijk.

En onwezenlijk werd het even letterlijk toen mijn onwetende man tussen twee meetings door de trap afkwam en zijn vrouw op een massagetafel zag liggen. Op dat moment zei Yves ook nog net: je mag je nu omdraaien. Misschien had ik hem toch op voorhand even moeten inlichten dat werken bij Flair werkelijk alles omvat.

Vooroordelen

Na mijn behandeling praat ik nog even met Yves na over de vooroordelen waar hij tegen moet opboksen als mannelijke masseur aan huis. En jawel, je zou denken dat dit anno 2021 al ver achter ons ligt, maar niks is minder waar. Het blijft een drempel waar we ons moeilijk over kunnen zetten. En ik heb het ook bij mijzelf ervaren: een klein onwennig gevoel. Maar dat bleek achteraf echt nergens voor nodig.

Dus ik zou zeggen: zeker eens proberen, spreek alleen even af met je man wie er die dag thuis werkt. Daarna is het enkel nog genieten zonder je te moeten verplaatsen: laat dat telewerken maar komen zou ik zeggen.

Wil jij ook in de watten gelegd worden? Haal dan snel je Flair in huis en geniet van een deugddoende massage voor maar € 25!

Massage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '