Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week krijg je bij je Flair een gelaatsverzorging voor maar 25 euro!

UITGETEST: redactrice Ysaline zette haar weekend ontspannen in met een gelaatsverzorging

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Deze week krijg je bij je Flair een gelaatsverzorging voor maar 25 euro. Redactrice Ysaline begon haar zaterdagochtend ontspannen en liet zich onder handen nemen bij Beauty Bar Natur in Kortrijk.

Dat ik soms niet genoeg voor mijn lichaam en huid zorg – lees: ik eet niet altijd zo gezond en durf wel eens mijn skincareroutine over te slaan – ben ik me van bewust. Ik probeer er dan ook op te letten, en plan zelfs af en toe eens een uitgebreid me-timemoment in. Twee weken geleden liet ik mijn huid dan ook onder handen nemen door Lien van Beauty Bar Natur in Kortrijk. Ik was toen in de buurt, en kon mijn weekendje dus op een aangename en ontspannen manier starten.

Bij ontvangst laat Lien me meteen weten dat ik haar allereerste klant in de nieuwe winkel en in het nieuwe salon ben. Natur zat namelijk eerst in de Grijze-Zustersstraat 2, maar de uitbaatster wilde uitbreiden en verhuisde haar zaak naar Sint-Maartenskerkstraat 7, zo’n twee straten verder. Hier en daar moeten er dus nog wat dingen op punt gezet worden, maar de zaak ziet er top uit. Héél clean, maar toch hip.

Ik word meegenomen naar boven voor mijn gelaatsverzorging, waarbij ook mijn nek en schouders onder handen worden genomen. Lien geeft me even privacy zodat ik mijn bovenstukken kan uittrekken en kan plaatsnemen op de comfortabele ligstoel met een zacht fleecedekentje over me heen. De ruimte heeft een goede temperatuur en is aangenaam ingericht. Niet te druk, niet te kaal. Op de achtergrond speelt rustgevende muziek. En ook het geluid van de aromadiffuser heeft iets kalmerends.

Wanneer ik plaats heb genomen, gaat de skin- en bodycoach aan de slag. Op mijn kin en slapen heb ik vaak puistjes, maar de andere gedeeltes van mijn gezicht zijn vaak droog. Ze begint de gezichtsbehandeling met een reiniger op oliebasis die ze met aangename bewegingen over mijn gezicht aanbrengt. Alle producten die ze gebruikt en verkoopt zijn 100 % natuurlijk, niet getest op dieren en bevatten geen schadelijke stoffen. Het merendeel – met uitzondering van enkele producten – is ook vegan en Belgisch.

Na de reiniger volgt een scrub met zachte facepolish, die top is voor mijn delicate huid. Als toner gebruikt ze cornflowerwater, dat naar mijn mening niet de beste geur heeft, maar wel héél fijn aanvoelt. Na die eerste drie stappen brengt ze heel zorgvuldig een charcoal detoxmasker aan dat er tien minuten op mag blijven.

Terwijl mijn maskertje even z’n werk kan doen, maak ik van de tijd gebruik om Lien uit horen over de geuren in haar aromadiffuser. Ik heb namelijk toevallig zelf een toestel gekocht, en ik ben dan ook héél geïnteresseerd in de geurcombinaties. Ze vertelt dat ze voor een mix van de etherische oliën lavendel, pepermunt en black pepper koos die voor ontspannende en toch oppeppende geurexplosie zorgen.

Na tien minuten haalt ze het masker eraf en herhaalt ze nog eens de twee eerste stappen: reiniging en toning. Ze spoelt mijn gezicht met water en sluit af met een dag- en nachtcrème. De geur van de crème is zo heerlijk en zalig voor mijn huid dat ik zelfs een potje koop voor thuis. Oeps! Wanneer mijn gelaatsverzorging erop zit, stap ik fris en ontspannen buiten en kan ik mijn zaterdag met een glow beginnen. Geen make-up voor mij vandaag!

PS bij je deal van € 25 krijg je bij Natur niet alleen bovenstaande gelaatsverzorging, maar ook een welkomstdrankje (thee, koffie of homemade icetea) én een goodiebag met staaltjes van RainPharma of Oolaboo.

Gelaatsverzorging

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '