Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher

Als finishing touch bij je dot of staart of verweven in je vlecht?

PINSPIRATION: 4 easy manieren om een sjaaltje in je haar te knopen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Een sjaaltje is leuk rond je nek of pols, maar ook op je hoofd. Al lijkt dat knopen niet altijd even goed te lukken. Dankzij deze 4 handige voorbeelden knoop jij straks in een handomdraai een sjaaltje op je hoofd.

1. Als finishing touch bij je dot of staart.


Niets is handiger bij warm weer dan een dot of een staart. Je haar zit niet in de weg én het is veel frisser dan wanneer je je lokken los laat. Vind je zo’n kapsel een beetje saai? Dan kan je het opleuken met een sjaaltje! Het is heel simpel: maak een dot of staart in je haar en bind het sjaaltje rond je hoofd. Om het extra speels te maken, kan je een stukje ook rond je dot draaien.

2. Om je hoofd met de haren los.


Dit is heel simpel maar daarom niet minder leuk. Doe je haren los (je kan er eventueel wat beach waves in krullen) en bind het sjaaltje rond je voorhoofd zoals op onderstaande foto. Of knoop het sjaaltje wat hoger op je hoofd en laat er wat lokken uitkomen. Zoals je hier op de vierde foto ziet.

3. Met een topknot.


Om de look speelser te maken, kan je ook een topknot maken en dan een sjaaltje rond je hoofd binden.

4. In een vlecht.


Last but not least: een sjaaltje verweven in een vlecht. Dit is de moeilijkste look van de vier, maar met een beetje oefening krijg je de techniek zo onder de knie. Vlecht je haar in en neem ongeveer in het midden van je hoofd het sjaaltje mee met een lok haar. Zo kan je het accessoire meevlechten met de rest. Ook bij een gewone vlecht kan je heel gemakkelijk een stukje stof meevlechten. Neem het gewoon meteen mee in je kapsel als je begint te vlechten.

Beelden: Tjorven Boucher


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '