Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Geena Cole / Splash / Photo News

ONDERZOEK: mensen met groene ogen mogen zichzelf gelukkig prijzen en wel hierom

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Wist je dat er maar twee procent van de wereldbevolking groene ogen heeft? Als jij gezegend werd met groene ogen ben je dus uniek. Maar nieuw onderzoek heeft nu uitgewezen dat mensen met een groene oogkleur extra speciaal zijn. En wel hierom!

Groene ogen “sexy, mysterieus en verleidelijk”


“Wauw, je hebt zo’n mooie ogen. Ik zou er wel in kunnen verdrinken”, moet zowat de oudste pick-up line in de geschiedenis zijn. Maar voor mensen met groene ogen is er wel iets van aan. Een groene oogkleur is namelijk heel zeldzaam. Maar nu blijkt uit onderzoek dat wie groene ogen heeft zich ook om een andere reden gelukkig mag prijzen.

Op de vraag welke kleur ze zouden kiezen, mochten ze hun oogkleur kunnen veranderen, antwoordde het merendeel van de testpersonen groen.


In Los Angeles onderzocht de Impulse Research Corporation welke oogkleur het meest verleidelijk zou zijn. De testpersonen moesten verschillende oogkleuren omschrijven en welk woord werd het vaakst gebruikt bij groene ogen? ‘Sexy‘! Ook de woorden ‘mysterieus‘ en ‘verleidelijk‘ kwamen vaak aan bod. Op de vraag welke kleur ze zouden kiezen, mochten ze hun oogkleur kunnen veranderen, antwoordde het merendeel van de testpersonen – yep, je kan het al raden – groen.

Personen met groene ogen zouden ook erg onafhankelijk, onvoorspelbaar én creatief zijn. We zeiden het al: als je groene ogen hebt – net als actrices Amanda Seyfried, Kristen Stewart, Cara Delevingne en Emma Stone – ben je a very lucky girl!

Nog meer onderzoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '