Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Van de pixie van Zoë Kravitz tot de lob van Chrissy Teigen.

CHOP CHOP: de beste korte kapsels voor elke gezichtsvorm

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt: je gaat kort! Maar welke haarstijl past er bij jouw gelaat? Van de pixie tot de lob: wij lijstten de beste korte kapsels op voor elke gezichtsvorm.

Rond gezicht zoals Chrissy Teigen


Indien je een rond gezicht hebt, laat je de korte, strakke bob het best links liggen. Ook baby bangs zijn een no-go. Opteer in de plaats voor een golvende lob, al dan niet met lange pony die je opzij kan kammen. Cruciaal is om volume te creëren op de kruin van het hoofd en niet ter hoogte van de kaaklijn.

Vierkant gezicht zoals Olivia Wilde


Een scherpe kaaklijn maak je zachter door de uiteinden niet te bewerken met een schaar, maar met een tondeuse. Blijf weg van kapsels waarvan de lengte eindigt ter hoogte van de kaaklijn. Laat je bob 5 cm boven of onder je kaaklijn komen, dan zit je safe. Bij het stylen van je lokken, wordt aangeraden om volume te creëren aan de wortel in de vorm van losse golven. Een steile, strakke bob is dan weer geen goed idee.

Ovaal gezicht zoals Zoë Kravitz


Zij met een ovaal gezicht zijn de lucky bastards die zich een pixie cut kunnen aanmeten. Strak naar achteren, lekker warrig, met baby bangs of een diepe zijscheiding: het kan allemaal.

Hartvormig gezicht zoals Kerry Washington


Een pony is bij geen elke gezichtsvorm zo flatterend als het hartvormige gelaat. Hou het fris en ga voor een lob die net tot op je schouders valt. De pony mag gerust wat warrig zijn, alsof ‘ie met een botte schaar werd geknipt.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '