Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fleur Kaan via Unsplash

Kalm aan, huid!

Do’s en don’ts voor een onzuivere huid

Met al die filters zou je haast vergeten hoe een échte huid eruitziet: met vlekjes, af en toe onzuiverheden en hier en daar wat glans. Met de producten die je deze week bij je Flair shopt én deze tips maak jij een huid die overstuur is weer rustig.

Deze week haal je bij je Flair de Caudalie Vinopure Box in huis voor maar € 4,95, ideaal voor onrustige of onzuivere huid. Naast goede verzorgingsproducten zijn er ook een heleboel dingen die je zelf kan doen. Wij lijstten de beste tips voor je op!

Tele-acneo

Het scherm van je smartphone bevat enorm veel bacteriën. Maak het regelmatig schoon met een antibacteriële schermreiniger en bel zoveel mogelijk handsfree zodat je gezicht niet met je telefoon in contact komt.

Handen af!

Je komt vaker met je handen aan je gezicht dan je denkt. En je handen zijn vuiler dan je denkt (denk: je toetsenbord, telefoon, deurklinken). Vermijd zoveel mogelijk contact met je gezicht, en – je moeder had gelijk – pruts zo weinig mogelijk aan puistjes om ontstekingen te vermijden.

Wassen in 1, 2, 3

Je huid twee keer per dag reinigen is belangrijk, zeker als ze geregeld onzuiver is. Gebruik een milde reiniger. Een agressief product zal misschien je puistjes uitdrogen, maar ook de rest van je huid, waardoor deze net nog meer talg gaat produceren. Bijvoorbeeld de Vinopure Zuiverende Reinigingsgel – € 17,60 – Caudalie. Deze week in klein formaat (30ml) voor maar € 4,95 (samen met het serum) extra bij je Flair!

Spoelen!

Spoel de reiniger goed af. Restjes kunnen je huid uit balans halen. Dep droog met een schone zachte handdoek.

Vermijd wrijving

Het is beter je huid te reinigen met een kleine hoeveelheid reinigingsgel die je laat opschuimen met veel water dan er heftig met watjes op tekeer te gaan. Gebruik dus zeker niet té veel product, dat werkt soms net averechts.

Skip het serum niet

Mensen met een vette huid hebben vaak de neiging producten te skippen. Een olie wordt gemeden omdat het je huid vet zou maken (net integendeel als je de juiste gebruikt!), een serum zou te rijk zijn voor je glimmend velletje. Dat laatste is ook een fabel: een serum is net ontwikkeld om één specifiek huidprobleem aan te pakken. Vette huidjes met onzuiverheden gaan het best voor een serum met salicylzuur, dat pakt imperfecties en een vette huid aan en zal op termijn je poriën minder groot doen lijken. Probeer het Vinopure Serum met Salicylzuur, vitamine B3 en antioxidanten tegen Onzuiverheden – € 33,40 – Caudalie, apotheek. Deze week voor maar € 4,95 (samen met de reinigingsgel) extra bij je Flair!

vinopurebox caudalie flair

Let op met scrubben

Dode huidcellen verwijderen is essentieel voor een egalere, glowy huid. Heb je last van puistjes, doe dat dan niet met een scrub met korreltjes in, omdat dat net ontstekingen én talgproductie kan stimuleren. Ga voor een masker, peeling of reiniger met salicylzuur dat je huid zachtjes peelt.

Triggerwarning

Er zijn een aantal factoren die puistjes uitlokken. Hoewel ze voornamelijk veroorzaakt worden door hormonen, zijn er een aantal triggers. Enkele bekende uitlokkers van break-outs zijn zuivelproducten en suiker. Ook de zon is boosdoener: ook al lijken puistjes eerst te verminderen door een dosis zonnestralen, daarna duiken ze des te feller op (de zogenaamde Mallorca-acne).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '