Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je hoeft je halfvolle bus echt niet in de vuilbak te smijten.

AHA: deze 5 dingen kan je doen met je restjes zonnecrème

Volgende week zijn de weergoden ons nog een keertje gunstig gezind, maar is jouw tube zonnecrème nog lang niet leeg? Dan hebben wij enkele handige tips voor jou, want je hoeft je fles heus niet in de vuilbak te kieperen terwijl die nog halfvol is.


Het is belangrijk om elke zomer een nieuwe fles zonnecrème in huis te halen, maar meestal gebruik je je exemplaar niet helemaal op tot op het laatste restje. Wegsmijten dan maar? Zonde van het geld, en het is bovendien helemaal niet nodig. Natuurlijk moet je hem niet gaan bewaren tot volgend jaar, maar tijdens het najaar zijn er nog heel wat andere dingen waar je de crème voor kan gebruiken.

 

  1. Blijven smeren, want de beste antirimpelcrème is een zonnecrème. Wat er ook op de verpakking van je nieuwe antirimpelcrème staat, het meest krachtige product om vroegtijdige veroudering te voorkomen, is een zonnecrème. Daarnaast is het belangrijk om ook in de winter een product met SPF te gebruiken. De zon schijnt misschien minder straf, maar de schadelijke stralen zijn nog steeds aanwezig.


 

  1. In de winter is onze huid vaak iets droger, dus smeren we ons vaak in met een lotion. Alleen kan je ook gewoon je zonnecrème gebruiken. Meestal heeft die een iets vettere textuur, waardoor die je huid extra gaat hydrateren. Ook als je geen handcrème bij de hand (ha!) hebt, kan je die prima op je handen gebruiken. Zo komen die zomerse herinneringen meteen weer boven, ook al is de zon allang verdwenen. Nog een handige tip is om je restjes zonnecrème te gebruiken bij het scheren. Werkt prima en zo hoef je niet per se een bus scheerschuim in huis halen.


 

  1. Nu komt zonnecrème ook op andere vlakken van pas, en niet alleen als het op beautygerelateerde zaken aankomt. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe set wijnglazen gekocht, maar krijg je dat kleverige etiketje er maar niet af? Smeer er een laag zonnecrème op en laat die zo’n 30 minuten inwerken. Nadien kan je het etiket er in één beweging af trekken. Heel wat prutswerk en irritaties bespaard, denken wij zo.


 

  1. Ook bij andere objecten kunnen je restjes goed van pas komen. Heeft jouw schaar ook zo’n vies en plakkerig randje gekregen? Gewoon wat zonnecrème op smeren en vervolgens opboenen met een zakdoekje. Je zal zien dat je papierschaar er zo goed als nieuw uitziet.


 

  1. Ben je met een alcoholstift in de weer geweest en heeft die vlekken achtergelaten op je handen? Niet getreurd, want je hoeft je handen echt geen tien keer met water en zeep te wassen. Breng wat zonnecrème aan op een watje en veeg vervolgens over de vlek. Je zal zien dat die meteen verdwijnt zonder dat je een kwartier hoeft te gaan schrobben.


Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '