Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher

Vind eindelijk de getinte crème die bij jouw huid past.

BB-crème, CC-crème en DD-crème: wat is nu weer het verschil?

Even leek het erop dat make-upmerken het hele alfabet zouden afgaan, maar gelukkig bleef het voorlopig toch bij BB, CC en DD. Is het voor jou nog steeds een raadsel wat nu precies het verschil is? Dan scheppen wij graag duidelijkheid. Ontdek snel welke getinte crème het beste bij jouw huidtype past en shop onze favorieten van het moment.

BB-crème: Beauty Balm of Blemish Balm


BB-crème helpt de huid te egaliseren, hydrateren en beschermen. Met andere woorden: make-up die tegelijkertijd voor je huid zorgt. De dekking bevindt zich tussen die van een getinte dagcrème en een lichtgewicht foundation. Het product is ontstaan in Korea met als doel het ochtendritueel van drukbezette vrouwen in te korten door make-up en verzorgende werkingen samen te brengen in één product. Een BB-crème is makkelijk aan te brengen met je vingertoppen, of met een make-upspons of foundationkwast.

CC-crème: Colour Correcting of Colour Control


De tweede in het rijtje heeft net zoals de BB-crème doorgaans verzorgende eigenschappen. Het verschil is dat hij vooral corrigerend werkt en wat meer dekking biedt, hij komt dus meer in de buurt van een foundation. Het product bevat corrigerende kleurpigmenten die onzuiverheden, roodheid en vlekjes camoufleren en de teint egaliseren. De meeste CC-crèmes beschermen de huid ook tegen de zon.

DD-crème: Daily Defense


DD-crèmes bestaan, maar ze komen minder vaak voor dan BB- en CC-crèmes. Net zoals de BB-crème bevat hij SPF en beschermt hij dus tegen de zon. De textuur is iets dikker en lijkt dan weer meer op die van een CC-crème. Je kan het dus zien als een recentere, verbeterde mix van de twee voorgangers.

EE-crème: Even Effect


Even leek het erop dat EE-crème the next big thing zou worden, maar de beautywereld had duidelijk al genoeg aan de eerste drie letters van het alfabet. Als je goed zoekt kan je misschien nog een product onder deze noemer terugvinden. In dat geval mag je je verwachten aan een mix van de voorgangers: kleurcorrigerende pigmenten, bescherming tegen zon en pollutie en antioxidanten om de huid te voeden.

Voor elk van deze producten geldt dat je ze beter niet exclusief gebruikt als verzorging. Ze bieden meer verzorging voor de huid dan de meeste traditionele foundations, maar laat er je aanvullende verzorgingsproducten zeker niet voor in de kast staan.

Onze favorieten:

BB Crème Nude


€ 17,90 – Erborian, bij Ici Paris XL.

Hydrating BB Cream


€ 19,95 – BE Creative, bij Ici Paris XL.

BB Cream Miracle Skin Perfector


€ 6,59 – Garnier, via Bol.com.

Aquasource BB Cream


€ 21,50 – Biotherm, bij Ici Paris XL.

Idéalia BB Crème


€ 20,76 – Vichy, bij 24 Pharma.

Revitalizing Supreme CC Crème


€ 40 – Estée Lauder, bij De Bijenkorf.

Superdefense CC Cream


€ 33 – Clinique, bij De Bijenkorf.

Nude Magique CC Cream


€ 13,19 – L’Oréal Paris, via Bol.com.

Crème Prodigieuse DD Crème


€ 17,44 – Nuxe, bij 24 Pharma.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '