Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Speel je troeven uit!

7 handige tips voor bleke huidjes

De eerste en de belangrijkste: embrace it. Aanvaard je bleke huid en probeer ze niet te veranderen want dat lukt je toch niet. Er is geen enkele regel die zegt dat een bleke huid minder mooi is dan een donkerder tintje. Dus lees snel deze 7 tips en speel je troeven uit!

NARS

1. 50 tinten concealer

Een concealer koop je beter een paar tintjes lichter dan je natuurlijke huidskleur. Is je huidskleur bleek, dan moet je dus op zoek naar een wel erg lichte concealer en dat is niet altijd even makkelijk te vinden. De Creamy Concealer van NARS heeft een grote selectie aan lichte tinten. Hij is in ons land niet in de winkel te vinden maar je kan 'm wel online bestellen.

Radiant Creamy Concealer – € 27,50 – NARS, bij Sephora.fr.

 

bleek_huidskleur_tips_foundation

2. Een lichte foundation

Net zoals bij concealer is een foundation in jouw kleur niet zo makkelijk te vinden, de lichtste kleur is waarschijnlijk nog steeds te donker. Investeer daarom in een product van een iets duurder merk, zoals M.A.C. Zo'n merk heeft lichtere fond de teints en je wordt in hun winkel geholpen door een visagist, zodat je zeker een goed product kiest.

Face and Body Foundation N1 – € 29 – M.A.C.

 

3. De juiste lipstick

In combinatie met een lichte huid is zowat elke kleur lippenstift gedurfd. Let op met extra lichte of donkere kleuren. Nude lippen doen je gezicht er minder levendig uitzien en met een te donkere kleur krijg je al snel een gothic effect. Bij jouw huid komen felle kleurtjes extra goed uit. Ga voor dieprood of koraal- en roze tinten.

 

4. Blush = must

Skip nooit je blush tijdens je make-uproutine. Een blush geeft je gezicht kleur en warmte. En dat is exact wat een bleke huid nodig heeft. Let er wel op dat je niet te veel blush gebruikt, want dan wordt het onnatuurlijk. Ga voor de natuurlijke blos. Qua kleur kies je best voor lichtroze of perzikvarianten, want die komen het mooist uit tegen jouw bleke gezicht.

 

5. Let op met bronzer

Om je gezicht wat meer warmte te geven of subtiel te contouren heb je een bronzer nodig. Het enige probleem is dat die in de meeste gevallen veel te donker zal zijn voor jouw huid.

 

Ga dus liever op zoek naar een gewoon gezichtspoeder dat eigenlijk niet bedoeld is als bronzer en koop het in het tintje dat jou net genoeg kleur geeft zonder voor een maskereffect te zorgen. Bekijk hier op welke plaatsen je dit poeder het beste kan aanbrengen.

 

Dove Summer Glow

6. Trop is te bruin

Spray-tannen is waarschijnlijk niet de beste optie voor een extreem bleke huid, dat zal er heel onnatuurlijk (lees: oranje) uitzien. Als je toch bruiner wil zijn zonder te zonnen, gebruik dan een zelfbruiner en kies altijd voor de lichtste variant. Nog subtieler is een voedende melk die je geleidelijk aan die natural glow geeft.

Summer Glow – Dove, drogist en supermarkt.

 

7. Smeren, smeren, smeren

Bij het eerste streepje zon moet jij de zonnemelk bovenhalen. Want een bleke huid verbrandt al snel. Zorg er dus voor dat je meteen optimaal beschermd bent. Gebruik doorheen het jaar (ook wanneer er geen zon is!) altijd een dagcrème of foundation met een SPF van minimum 15. Zo kan je altijd veilig de deur uit en help je rimpels en oneffenheden te voorkomen.

 

M.m.v. Linde Leys.

 

Lees ook:

Vette huid? Deze 7 dingen doe je misschien wel fout

Deze 6 herfstige dingen moet je eten voor een glowy huid

Help! Het juiste masker voor jouw huidprobleem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '