Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Olive and June via Instagram

Bye bye, fragiele nagels!

6 tips om je nagels gezond te houden met gelmanicures

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Gelmanicures zijn een godsgeschenk: ze houden wekenlang zonder te chippen en blijven de hele tijd glanzend. What’s not to love? Juist, zonder de nodige zorg worden je nagels broos en dun. Daarom zetten wij zes tips op een rijtje om je gelnagels mooi en gezond te houden.


 

1. Smeer ze op voorhand in met olie


Smeer je nagelbedden de avond voor je afspraak in met olie (nagelriemolie, olijfolie of arganolie). Dit zal eventuele ribbels of onregelmatigheden opvullen en de huid rond de nagelbedden hydrateren, zodat de kans kleiner wordt dat je later aan eventuele velletjes zal zitten pulken.

2. Gebruik een betere basecoat


Vraag aan je schoonheidsspecialist(e) of hij/zij IBX heeft. Dat is een verzorgingsbehandeling die je nagels tegen de chemicaliën in gelnagellak beschermt en groeven herstelt zodat je nagels niet breken.

3. Hou ze kort en laat ze rond vijlen


Gelnagellak kan je nagels dunner maken waardoor ze makkelijk kunnen scheuren. Vermijd scherpe nagels en laat ze rond vijlen om ze sterk te houden. Gezien je nagels snel groeien en het bijna een maand duurt vooraleer je de schoonheidsspecialist(e) opnieuw een bezoekje brengt, kan je beter vragen om ze kort te vijlen zodat ze niet te lang worden (en dus scheuren).

4. Hou je handen droog


Als in: vermijd zoveel mogelijk blootstelling aan water. Enkele borden wassen is geen probleem, maar wanneer je een volledige afwas doet, is het aan te raden handschoenen te gebruiken aangezien de nagellak anders kan afbladderen.

5. Maak je nagelriemen vochtig


Zoals we eerder al zeiden, is het van cruciaal belang om je nagels met olie te verzorgen zodat ze gehydrateerd en gezond blijven, dus maak hier een dagelijkse routine van.

6. Pruts niet aan je nagellak


Wanneer je nagellak toch begint af te bladderen, kan je best gewoon een afspraak maken bij het schoonheidssalon. Wat je ook doet, blijf eraf. Wanneer je aan je lak begint te pulken, kunnen er laagjes van je nagel mee afkomen en dat is zowat het slechtste wat je kan doen.

Nog meer hair & beauty: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '