Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op 1: je kussen!

6 onverwachte dingen die je huid verouderen

We smeren massaal antirimpelcrèmes om rimpels te voorkomen of te bestrijden. Maar ken je deze verrassende dingen die ervoor zorgen dat je huid sneller veroudert?

1.       Je kussen

Hoewel voldoende slapen heel goed is voor je huid, is je kussen iets minder rimpelvriendelijk. Als je regelmatig met dezelfde kant van je gezicht op je kussen slaapt, kan je uiteindelijk fijne lijntjes en rimpels krijgen. Een goed alternatief voor een katoenen kussensloop is zijde of satijn.

2.       Drinken uit het flesje en met een rietje

Alcohol is sowieso niet goed voor je huid, maar wist je ook dat de manier waarop je drinkt een invloed heeft? Rimpeltjes rond je mond zijn het gevolg van rietjes en rechtstreeks uit het flesje drinken! Rokers hebben trouwens net hetzelfde probleem.

3.       Suiker

Suiker is om verschillende redenen ongezond, maar nu blijkt ook dat het een slechte invloed heeft op je huid. Het zorgt voor rimpels en een slappere huid.

4.       Centrale verwarming en airco

Twee boosdoeners die je huid erg kunnen uitdrogen, waardoor je sneller rimpels krijgt. Leg een glas water in de kamer om de vochtigheid te verhogen, en gebruik een hydraterende crème.

5.       Autorijden

Volgens sommige huidspecialisten zou autorijden ook voor meer rimpels kunnen zorgen, en dat aan één kant van je gezicht! Als je een tijd in de zon rijdt, besef je niet dat je op dat moment wordt blootgesteld aan de stralen. Huidspecialisten raden dus aan om zonnecrème te smeren, zelfs al denk je veilig te zitten in je auto.

6.       Te hete douches of baden

Te lang een te hete douche nemen zorgt ervoor dat je huid uitdroogt, wat niet alleen voor rimpels, maar in het slechtste geval ook voor huidaandoeningen als eczeem kan zorgen. Zet het water dus eerder op de lauwe stand.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '